sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Jämälankailua

Ihan ekaksi kiitos runsaasta osanotosta arvauskisaan, oikeita vastauksia tuli muutama ja lähes oikeita monta. Oikeiden vastausten kesken suoritin arvonnan kahteen kertaan, ensin eilen kun kävin lisäämässä muistutusviestin ja uudestaan tänä aamuna kun oikeita vastauksia oli illan aikana tullut yksi lisää. Yllättäen kummankin arvonnan tulos oli ihan sama, voittajien järjestyskin oli ihan sama, mulla oli apuna random.org. Ja testasin, kolmannella kerralla tulikin sitten jo ihan eri numerot:).Sukissa on käytetty kaikkiaan 18 eri lankaa, osaa enemmän ja toisia vähän vähemmän. Oikein arvanneita oli viisi joista arvonnassa voittivat Jaana J ja Tarja. Kaikkien kesken arvotun palkinnon voittaja on kommentoija numero 12 eli  PirjoK. Otattehan yhteyttä joko sähköpostitse tai Ravelryn tai Neulomon kautta viikon kuluessa. Jos joku voittajista ei huomaa voittoaan eikä ota yhteyttä, arvon uuden voittajan.

Viikon aikana ei ole valmistunut kuin muutama jämälankatyö. Ravelryssä huudeltiin tilkkuneulojia pienen pojan lohtupeittoon ja koska mulla oli oikean paksuisia jämälankoja, tietenkin lupauduin. Lupasin neuloa kaksi tilkkua ja lähetin viisi, mä vähän innostuin


Neuloin ensin nuo kaksi kuviollista palaa, neuloin siis raidallisen tilkun ja kirjailin kuviot silmukoita jäljentäen. Kuviot löytyivät kirjasta 1000 Great Knitting Motifs jossa on nimensä mukaisesti 1000 erilaista kirjoneulekuviota. Tai en ole ihan varma onko erilaisia noin paljon, alkupäässä varsinkin on paljon samanlaisia kuvioita, värejä vaan on vaihdettu. Mulla on ollut tuo kirja jo monta vuotta ja olen ottanut siitä aiemmin varmaan kaksi kuviota, valinnanvaraa on varmaan vähän liikaa.

Havahduin äitienpäivän tuloon taas hieman myöhään. Onneksi muistettavia on vain yksi eli anoppi. Aloitin anopille tossut eilen illalla ja sain ne tänään aamupäivällä valmiiksi. Onneksi oli tämmöinen nopeasti valmistuva malli.

Ohje kirjasta Virkkaa ruutuja, lankana Seiskaveikan jämät. Puikot 3.5 mm ja koukku myös 3.5 mm. Vähän jännitti riittääkö valkoinen lanka kun sitä näytti olevan niin kovin vähän jäljellä ekan aihion valmistuttua. Tossuun neulotaan kuusi samanlaista palaa ja neuloin ne kaikki peräkkäin katkaisematta lankaa välillä.

Viikolla valmistui myös yksi pii-itkä sukkapari mutta sitä en ole vielä jaksanut kuvata, eilen satoi ihan liikaa ja tänään tuulee. Mutta onpahan jotain näytettävään myös ensi kerralla.

9 kommenttia:

 1. Tossut näyttävät kerrassaan kauniilta, Ahkera olet ollut lappujen neulomisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kivat tossut ja onnea voittajille!

  VastaaPoista
 3. Kivoja paloja, kivat tossut ja onnea voittajille.

  VastaaPoista
 4. Tossuissa on ideaa!

  t: Onnellinen voittaja

  VastaaPoista
 5. Onnea voittajille! Tosi ihanat nuo laput olet tehnyt lohtupeittoon!

  VastaaPoista
 6. Mahtava määrä eri sävyisiä lankoja. Tykkään tosi paljon palasista myös.Veturipala on ihan super, olenhan veturinkuljettajan tytär!

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla voitosta, laitoin viestiä Ravelryssä.

  PirjoK

  VastaaPoista
 8. Upean määrän lankoja sait mahtumaan sukkiin. Kerän vaihtumista oli todella hankala huomata.

  VastaaPoista
 9. http://nurinoikeineiku.blogspot.com/2012/05/haastetta-elamaan.html Sinulle on haaste :)

  VastaaPoista