sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ei pöllömpiä

Näitä pöllölapasia on näkynyt viime aikoina yhdessä jos toisessakin blogissa. Mun oli myös ihan pakko ostaa ohje ja neuloa lumiset pöllöt. Nää esitellään paremmin vasta ensi viikolla, tässä kuvassa lapset on suoraan puikoilta, viimeistelystä vain lankojen päättely on tehty. Kirjoneule näyttää ensi viikolla toivottavasti vähän paremmalta.



Muitakin kivoja neuleita on syntynyt kuin liukuhihnalta, tää kuukausi ennen joulua on kyllä yhtä puikkojen kilinää. :)



Aloitin messureissulla sukat, valitsin mielestäni yksinkertaisen ja helposti muistettavan mallin, Mood, en vain tullut ajatelleeksi että paluumatkalla on jo aika pimeää. Ensimmäisen sukan varresta suurin osa on kuitenkin neulottu just sillä palumatkalla, apuna pahimmissa paikoissa pikkuruinen taskulappu ja osittain myös vastaantulevat autot (mun lemppari pimeällä ajaessa, ehtii just kurkata onko oikeat ja nurjat omilla paikoillaan).



Lankana näissä Lidlin puuvillasekoite-sukkalanka, puikot 2.5 mm.



Ja sitten olen jatkanut TiiQn mallien neulomista. Viikko sitten sunnuntaina valmistui sukkapari, aloitin aamulla ja päättelin langat illalla, mallina Urho.


Lankana taas Novitan raitalanka, puikot 3 mm.



Ja sitten päätyi puikoille uusin malli eli uudesta Ullasta löytyvä Kontio.



Näihin valitsin langaksi Vuorelman Vedon, vyyhti riitti n 42 kokoiseen sukkapariin oikein hyvin, puikot 3 mm.


Alkuviikosta tuli myös se odottamani yllätysvaihdon paketti. Paketissa oli lankaa, suklaata ja teetä. Puolet paketin langoista halusi ihan heti puikoille eikä siinä auttanut muu kuin totella. Sivilla on varsin määrätietoinen lanka, oranssi vyyhti kertoi heti mitä se haluaa olla isona. Se toinenkin vyyhti on tätä samaa lankaa, värinä tumma ruskea ja sekin lienee puikoilla varsin pian.


Mallina Calystegia Cowl johon 50 gramman vyyhti riitti juuri sopivasti, lankaa jäi lopulta muutama metri. Puikot 3 mm.



Tyttären pipot on kummasti kadonneet jonnekin kesän aikana. Akuuttiin pipotarpeeseen löytynee helpostusta Isoveli kerästä josta muotoutui 5 millin puikoilla eilisillan ja tämän aamun aikana Monk Hat. Mallissa on oikeastaan ohje vain tuohon palmikkoon ja sitäkin muutin vähän kun en oikein tajunnut ideaa siitä miksi takana pitäisi olla kaksi samanlaista palmikkoa vierekkäin kun sittenhän pipoa pitää aina pitää just samoin päin.


Kavennukset piti miettä itse mutta kyllä tästä ihan pipon näköinen tuli vaikka näitä pääasioita harvemmin harrastankin.


Kuvat on taas hieman väärän värisiä, kauluri ja sukat eivät millään halunneet näyttää oikeaa väriään mutta eiköhän noista jotenkin saa selvää. Muuten tämä marraskuu on mennyt ihan mukavasti, tykkään kun ei ole sohjoa ja onhan tässä harmaudessa jotain kaunistakin. Harmi vain kun pihalle pääsee valoisaan aikaan vain viikonloppuna ja silloinkin sitä aikaa on varsin rajallisesti.


Jokaisen olisi hyvä saada jotain piristystä tähän harmauteen ja siksipä arvon kaikkien kommentoijien kesken joko ekan kuvan lapasohjeen (ohjeessa kaksi lasten ja kaksi aikuisten kokoa) tai sitten kauluriohjeen. Laita kommentiin kumman mieluummin haluaisit ja jos olet Ravelryssä eri nimimerkillä niin mainitse myös se. Ohjeet voi ostaa myös sähköpostiin joten Ravelryn jäsenyys ei ole pakollinen.

37 kommenttia:

  1. Olihan niin ihanat Pöllölapaset, että. Pitäisikin tehdä pieniä lapasia, joten arvontaan mukaan ja tavoittelemaan ohjetta...

    Olet sinä paljon ehtinyt viikon aikana saamaan kaikkea kivaa valmiiksi.

    VastaaPoista
  2. tein elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat ja se ei ollutkaan maailmanloppu. Lapaset, ne on niin kauniit :) Näin jotakuinkin noviisina neulojana täytyy sanoa, ettei tahti vastaa lainkaan teikäläisen nopeutta.

    VastaaPoista
  3. Voi että kuinka paljon sinä saatkaan aikaan! Upeat lapaset, upeita sukkia! Olen noita pöllölapasia ihastellut jo kauan, joten osallistun arvontaan, jos joskus omatkin saisin aikaan. :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita neuleita. Nuo pöllölapaset ovat niin söpöt. Joten osallistun sen ohjeen arvontaan.

    Ravelrystä löydyn nimellä Ladetsu.

    VastaaPoista
  5. Upean värinen kauluri! Molemmat mallit ovat mieleeni, mutta noita pöllölapasia olen minäkin ehtinyt ihastelemaan, ne ovat aivan suloiset...

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihanat pöllölapaset, tuon ohjeen voittaisin mielelläni arvonnasta! :)

    Raverly-nimeni on KatariinaJohanna.

    VastaaPoista
  7. Tosi kauniita neuleita. Pöllölapasia olen minäkin ihastellut monessa blogissa, joten niiden ohje olisi kiva saada. Ravelryssa nimimerkkini on Villavaara.

    VastaaPoista
  8. Kauniita neuleita, söpöt pöllölapaset ja muut. Olen etsinyt mallia joululahjapipolle ja nyt taisi löytyä vahva ehdokas Monk Hatista. Ja tuo kauluri on aivan täydellinen!

    Pidän molemmista arvontavoittovaihtoehdoista, mutta pöllölapasia olen katsellut tositarkoituksella jo pitkään, ne siis toiveena.
    Ravelryssä olen teehuone.

    VastaaPoista
  9. Nuo Pöllölapaset on ihanat! Olen innoittamanasi perehtynyt tänä vuonna kirjoneuleisiin, eikä se nyt niin hirmun hankalaa ollutkaan. Paitsi että siihen jää koukkuun. Eli jos voitan, niin toivon Pöllöjä Asioita.

    VastaaPoista
  10. Pöllölapaset toiveena!

    Ravelryssä nimimerkki giitu

    VastaaPoista
  11. Ihanan pirteän värinen kauluri. Mie haluaisin tuon kauluriohjeen, mikäli voitto osuu kohdalle. Pöllölapasten ohje on jo itsellä, joten en tee kahdella mitään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja Ravelryssa löydyn Tessas nimerkin takaa :)

      Poista
  12. Pöllöohje ehdottomasti!! Olen sitä niin pitkään ihaillut. Ravelryssä MollieFIN

    VastaaPoista
  13. Pöllö lapasten ohje minuakin kiinnostaa. Ne on kyllä niin söpöt.

    VastaaPoista
  14. Piristystä arjen harmauteen tuo tämä blogisi. Toki haluaisin itselleni tuollaisen ihanan kaulurin. Joten sen ohje olisi mieluinen, tosin pöllölapsetkin ovat ihanat. Mutta kauluri...

    Pirjo 58

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Lapaset ovat aivan ihanat! Niihin voisin ottaa ohjeen tosi mielelläni.

    VastaaPoista
  17. Lapasohje mulla jo onkin, joten kauluriohje kelpaisi. Ravelryssa mintui

    VastaaPoista
  18. Piiiitkästä aikaa tulin tänne katsomaan ja kyllä on taas niin kauniita neuleita kasapäin. Nyt tulen useamminkin. Hyvää adventtiaikaa Sinulle ja läheisillesi.

    VastaaPoista
  19. Oi nuo pöllöt ovat niin ihanat vaikka niitä moni tekeekin ei se haittaa ne ovat kaikki niiin ihania !
    Harmaata ja harmaata ja harmaata , luntakaan ei edes ole jotta hieman valoa saisi tähän harmauteen , tosin ovathan ne sitä luvanneet jo tulevaksi mutta ei vaan näy ...ainakaan vielä .

    Ihana kun teet tuollaisista värikkäistä langoista ne piristää kummasti ! Tulee itsellekkin sellainen tahtoo tehdä, mull on nyt menos sellanen neuleplääh, mut kaikki aikanaan ! =)

    Hyvää joulun odotusta sinulle !

    VastaaPoista
  20. Vieläkö ehtii pöllölapasohjearvontaan? :) Oon haaveillut siitä, kun niin monessa blogissa on tosiaan päässyt pöllölapasia ihastelemaan...

    Ihanaa joulukuun alkua joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  21. Vielä ei ole tietoa että arvonta olisi vihelletty poikki, joten osallistun arvontaan minäkin. Lankakomeron Calystegia on joskus ollut ilmaisjakelussa heti ilmestyttyään ja olen sen silloin itselleni tulostanut, tosin lontoon murteella. Neulomatta tuo on kuitenkin jäänyt tuolloin. Pitäsiköhän nyt ottaa puikoille, jos kaksinkertaisesta Silviasta neuloisi? Eli valintani mikäli arvontaonni suosii on pöllölapaset. Niitä olen useammankin kerran tullut ihailleeksi. Ravelryssa nimimerkkini on FinlandMegi

    VastaaPoista
  22. ihana kauluri! ravelryssä oon juneglooms. :)

    VastaaPoista
  23. Voi vitsit, noita pöllöjä oon haaveillu, mutta en oo raaskinu ostaa. Ja maanantaina täytän vuosiakin, joten olisi kiva voittaa tälläinen! :) Olen räveltämössäkin groomeri.

    p.s. olet kyllä mun neuleidoli! Kyllä mäkin vielä joskus oon noin hyvä tekeen kaikkea käsilläni.

    VastaaPoista
  24. Noista pöllölapasista olen unelmoinut!

    VastaaPoista
  25. Mukana arvonnassa. Pöllölapasten ohje kiinnostaa.

    VastaaPoista
  26. Hei, tulin katsomaan joulukalenteriasi ja merkkaamaan sen joulukalenterifaveihini :). On ihanaa odotella postausten sisältöjä!
    Osallistun samalla pöllölapasten arvontaan :).
    t. alderaan

    VastaaPoista
  27. Lapasetkin on kyllä ihanat mutta lapasten neulominen ei, en tiedä mikä siinä on mutta miljoona kertaa mieluummin neulon sukkia kuin lapasia. Kauluri on myös hieno, joten minulle siis se, jos voitan.

    VastaaPoista
  28. Joka tyttöhän tarvii tuollaiset söpöt lapaset :) Mukavaa joulukuun alkua!

    VastaaPoista
  29. Pöllölapaset ovat mainiot mutta tuo kauluri on suosikkini. Ihanan pirteän näköinen oranssisena, oikea ilopilleri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimi jäi pois, siis kommentoijana Avellania

      Poista
  30. Pöllölapaset olisi kiva neuloa, ravelryssa löydyn nimellä villavirve

    VastaaPoista
  31. Pöllölapaset ovat kyllä mainiot. Ihania neuleita olet taas tehnyt:)

    VastaaPoista
  32. Voi nuo pöllölapaset olisivat kyllä aivan ihanat!
    Olen ihan uusi "tuttavuus" näissä blogi-ympyröissä, mutta ahkerasti ideoita näistä jo ennen omaakin ottanut. Sinulla on ihania neuleita, ihanaa tunnelmaa! <3
    Jatkathan samaan malliin, meitä muita ilostuttaen!!

    VastaaPoista
  33. Kivoja neuleita taas kerran, olet sinä aikamoinen kone... :)

    Osallistun pöllölapasohjeen arvontaan!

    VastaaPoista