sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Army-neule

Poika pyysi tekemään itselleen samanlaisen villapaidan kuin armeijassa on. Esittelin useampia ohjeita ja mitään mieluista ei tahtonut löytyä.


Langaksi valitsin Wollmeise DK:n jota olin ostanut kolme vyyhtiä ja joista piti alunperin tulla neule mun miehelle. Mies jäi nyt sitten ilman uutta villapaitaa kun poika kerrankin halusi jotain äidin neulomaa.


Tein mallitilkun 3.5 mm puikoilla ja sain mielestäni ihan kivan näköistä neuletta. Poikakin tykkäsi ja päätyi lopulta toivomaan sileäpintaista neuletta, tarjolla olisi ollut pariakin erilaista joustinneuletta. Silmukkamääriä ja pituusmittoja katsoin Army-villapaidan ohjeesta, ihan täysin en ohjetta noudattanut kun tein paidan sileällä neuleella ja tiheys taisi myös olla vähän eri.


Lankaa kului kaikkiaan n 600 grammaa, jännitin koko ajan riittääkö lanka mutta riittihän se hyvinkin. Jäljelle jäi 50 grammaa mikä on tietenkin aika hyvin kun vyyhtejä oli kolme ja niiden painon piti olla 200 g/vyyhti. Kuvissa paidan saajan nuorempi veli joka on ehkä vähän rotevampi.

Lanka on aivan ihanaa neulottavaa, neuloutuu kauniisti ja laskeutuu hyvin. Miinusta tässä, kuten muissakin Wollmeise-langoissa on tietenkin se että vyyhdin vaihto näkyy aivan liian selvästi, olisi pitänyt noudattaa vyötteen ohjetta ja tehdä kahdesta vyyhdistä raidoittaen. Paita on pesty kertaalleen ja vaihdoskohta ei ehkä näy enää niin selvästi mutta siti mietin vielä pitkään, ostanko toiset kolme vyyhtiä ja teen tällekin pojalle paidan.


8 kommenttia:

 1. Todella, tyylikkään miehekäs paita. Ja upeaa, että olet saanut vielä mallin, jonka päällä kuvata!

  Lanka näyttää ihan kivalta, vaikka vähän eri lailla elävä pinta onkin eri puolilla neuletta. Ja positiivinen lankamäärä vyyhdeissä, moni 200 g vyyhti ei olisi pärjännyt tuossa lankamäärässä vaan olisi jäänyt hieman vajaaksi.

  VastaaPoista
 2. Vau, komea paita! Tuollaisesta voisi miehenkin tykätä.

  VastaaPoista
 3. hienon näköinen villapaita

  ehdottamasti sinun pitäisi neuloa toiselle pojalle myös paidan!!!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Voi että minä nostan hattua niille, jotka neuloo käsin noin suuria ja upeita töitä!!

  VastaaPoista
 5. Onpa yksinkertaisuudessaan hyvännäköinen ja tyylikäs paita. Ei tarvitse mitään ylimääräistä. :)

  VastaaPoista