sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lisää pussukoita

Yksi isompi neule valmistui pari päivää sitten mutta kuvaan sen vasta sitten kun saaja tulee käymään kotona. Toinenkin neule on melkein valmis joten ensi kerralla muutakin kuin perussukkaa ja ompeluksia.


Ostin Lankamaailmasta vähän paksumpaa Regian sukkalankaa kun käytiin kesällä Tampereella. Lanka on 6-säikeistä tweedlankaa ja paksuus on mun mielestä ihan kiva mutta nuo ylimääräiset tweed-täplät on neuloessa vähän hankalia, osa irtosi ja osan nypin pois kun ne ei olleet mitenkään kunnolla kiinni langassa. 2.75 mm puikoilla valmista tuli aika nopeasti, käyttökokemusta ei vielä ole.


Ompelin muutaman pussukan lisää kun on tullut hankittua noita kankaita ja muitakin tarvikkeita on yllinkyllin. Pyramidin ompelu sujuu jo varsin nopeasti. Nämä taitaa kaikki olla vähän erikokoisia, tuo aiemmin valmistunut kissapussukka on isoin.


Ja sitten tein vielä muutaman suorakaiteen muotoisenkin pussukan. Näiden ompelu vaatii vielä lisää harjoittelua ihan vielä en ole keksinyt parasta ja nopeinta ompelutapaa näille.


Pyramidipussukat on kaikki ohuehkoista puuvillakankaista ja suorakaiteen muotoisiin olen ostanut paksummat kankaat Ikeasta.


Koska nyt on kivan kesäinen päivä ja blogi täyttää kohta vuosia, arvon kaikkien kommentoijien kesken yhden pussukan. Väriä ei voi valita mutta sen saa kertoa haluatko pyramidin vai suorakaiteen muotoisen pussukan. Nämä on kaikki aika pieniä, silmukkamerkeille ja mittanauhoille sopivia pussukoita.


30 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt tosta regia 6ply paksuisesta sukkalangasta sukkia(en tosin tosta tweed versiosta)ja hyvin ovat kestäneet kulutusta. Kauniita pussukoita. Mä kokeilin kanssa joskus tuota kolmiopussukan tekoa, mut minä ja vetoketjut ei sovita yhteen =) Jos voittaisin niin millainen vaan pussukka olis kiva!

    VastaaPoista
  2. Regia on hyvää lankaa. Tweedissä pilkut hissukseen häviää pidettäessä, mutta ei haittaa käyttöä. Kestää samalla lailla kuin muutkin Regiat.

    Mille tahansa pussukalle on aina käyttöä. Kolmiot ovat vain kivoja uutuuksia, jollaista ei minulla ole.

    VastaaPoista
  3. Kivat sukat.

    Ja aivan ihania pussukoita olet taas tehnyt. Sille, jonka aikaisemmin sinulta voitin, on ollut tosi paljon käyttöä, tykkään kovasti. Noihin pyramideihin ihastuin oitis!

    VastaaPoista
  4. Oih kolmiopussukalle olisi tarvetta ompelulaatikossa! Kaikki pikkutavarat (silmukkamerkit,puikon päät jnejne) on ihan hujanhajan/alimmaisena...

    VastaaPoista
  5. Nuo pyramidi pussukat on kivan näköisiä. Eli sellaisen haluaisin, jos arpaonni suosii.

    VastaaPoista
  6. Hauskoja nuo pussukat. Suorakaiteen muotoiset taitaa kuitenkin olla pyramideja käytännöllisempiä. :)

    VastaaPoista
  7. Ihania pussukoita! Suorakaiteen muotoisen haluan, mikäli onni suosii :)

    VastaaPoista
  8. Nättejä pussukoita. Kumpikin malli käy, jos onnetar suosii :)

    VastaaPoista
  9. Hauskat nämä pyramidipussukat. En ole ennen tätä blogia moisista kuullutkaan.

    VastaaPoista
  10. Regiatsukat kestävät!!! Voit ollaa varma asiasta!!! Pyramiidipussukka olis kiva voittaa :-))

    VastaaPoista
  11. Hauskoja pussukoita! Noista pyramidinmallisista tulee mieleen lapsuuden Trip-mehut, sellainen olisi siis kiva voittaa :)

    VastaaPoista
  12. Pyramidi pussukka onkin uusi tuttavuus. Suorakaiteen muotoisen tahtoisin, jos arpa osuu kohdalle.

    VastaaPoista
  13. Pyramidipussukka kuulostaa kivalta, on vähän ongelmaa säilyttää kutomisen tykötapeita. :)

    Tuota tweedlankaa minäkin tikutin sukiksi asti, kudontatuntuma oli kiva, käyttökokemusta ei ole, kun joululahjoja väsäsin. :D

    -Annu

    VastaaPoista
  14. Kivoja pussukoita! Pyramidipussukka olisi kiva saada. Täälläkin on ollut keväällä sinulta voittamani projektipussukka ahkerassa käytössä.

    VastaaPoista
  15. Ihania pussukoita! Juuri tänään järjestelin lankoja ja muita käsityötarvikkeita ja totesin, että pienille säilytyspussukoille tai rasioille olisi tarvetta. Suorakaiteen muotoiselle olisi ehkä enemmän käyttöä.

    VastaaPoista
  16. Pydamidipussukasta tulee mieleen Liptonin pyramidi-teepussit! :) Jos arpaonni suosisi, olisi suorakaiteen muotoiselle pussukalle kuitenkin ehkä enemmän käyttöä :P NIIN NÄTTEJÄ!

    VastaaPoista
  17. Ihania pussukoita jälleen! Pyramidi-pussukka olisi mukava saada! =)

    VastaaPoista
  18. Pyramidi pussuiko olen ihastellut :) sekä tuo sukkien ja muiden neuletöiden valmistumisen tahti on päätä huimaava, huhhuh, :)

    -Tiina L

    VastaaPoista
  19. Kivat perussukat. Kauniita noi pussukat varsinkin pyramidi-sellainen, jos arpaonni suosii niin pyramidipussukka ois kiva:)

    VastaaPoista
  20. Onpa kivoja pussukoita :) Jos arpa suosii niin pyramidi olisi kiva.
    -Rhian

    VastaaPoista
  21. Pyramidipussukka olis kiva, hauskannäköinen malli!

    VastaaPoista
  22. Kauniita pussukoita. Tuollaista pyramidipussukkaa en ole koskaan ennen nähnyt.

    VastaaPoista
  23. Onnea vuosista =), pussukka kuin pussukka olisi mukava! t. OutiK

    VastaaPoista
  24. Vaikka lankaa jo muutkin kehuivat, niin kehunpa vielä minäkin. Tein tuosta 6-säikeisestä tweedistä itselleni polvisukat vuosi sitten ja ne ovat edelleen oikein hyvässä kunnossa ahkerasta käytöstä huolimatta. Itse pidän tweedin nyppyjä hyvänä ominaisuutena: eläinvaltaisessa taloudessa roskat ja karvapaakut naamiutuvat ;) Jos arpaonni sattuisi suosimaan, pyramidinmallinen pussukka ihan missä kuosissa vain olisi ilo silmälle, tällä hetkellä silmukkamerkit sun muut kun kulkevat hengettömässä muovirasiassa. Mahtava blogi ja toivottavasti upeita luomuksiasi saadaan seurata vielä vuosia lisää :)

    VastaaPoista
  25. Tykkäisin pyramidistä.

    Sulla on kiva blogi!

    VastaaPoista
  26. Aivan ihanan mallisia ja kauniita pussukoita♥

    VastaaPoista
  27. Nytpä en odottelekkaan blogin viralliseen vuosipäivään,kun et ole laittanut arvonta ajankohtaan. Onnittelut blogin vuosipäivän johdosta. Ihana olisi jos arvontavoittona minulle napsahtaisi tuollainen tetra eli pyramiidipussukka. Tulee ihan lapsuus mieleen kun pillimehua myytiin tuon muotoisissa purkeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään unohdin arvontapäivän. Mutta nää on pika-arpajaiset, arvotaan kun teen seuraavan postauksen siis tänään tai viimeistään huomenna illalla.

      Poista
  28. ihania nuo pyramidit, jotenkin ne nyt iski. Kaikkea muutakin ihanaa olet tehnyt, hipot tuolla alempana on ihania, ne saa aina hyvälle mielelle.

    VastaaPoista
  29. Blogisi on täynnä ihania sukkia ja muitakin neuleita. Taitava olet! Pyramidipussukka olisi hauska.

    VastaaPoista