keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Seitinohutta

Sisko kävi talvella Tallinnassa ja toi mulle ison pussillisen sukkalankoja. Pussissa oli myös kerä ohuen ohutta pitsilankaa josta sisko toivoi itselleen huivia. Mallitoivetta ei ollut joten jonkun aikaa malleja selailtuani päädyin tähän jossa on pitsin lisäksi myös aika paljon sileää neuletta.


Tosin mallia valitessani en ajatellut että tuo keskikohta on sileää kun se on niin monesti ainaoikeaa. Nurjan neulominen sattuu edelleen käteen jonkin verran joten tätä huivia neuloessa pidin paljon taukoja.


Lankaa oli kerässä tosi paljon, 1200 metriä ja siskon toiveena oli saada huivi koko kerästä. Lisäsin siis ainakin neljä mallikertaa ohjeen isompaan kokoon, ohjeessa on kyllä sanottu paljonko silmukoita ja mallikerran toistoja pitää tehdä ohjetta isompiin kokoihin joten mitään ei tarvinnut laskea itse.


Huivista tuli todella iso mutta ihan kaikkea lankaa en sittenkään saanut kulutettua. Huivi painaa jonkin verran yli 70 grammaa mutta keränloppu oli vain noin 20 grammaa. Tämän kokoisena huiville löytyy varmasti käyttöä, isompi olisi ollut jo ehkä turhankin suuri.


Malli: Tiong Bahru
Lanka: lotus yarns Moon Night
Puikot: 3.5 mm pyörö, 80 cm riitti ihan hyvin vaikka silmukoita oli loppukerroksilla liki 1000


Sukkahullutuksen uusin ohje julkaistiin eilen. Sain sukat valmiiksi tänään iltapäivällä ja taisin voittaa koko kierroksen. Kuvia joskus myöhemmin.10 kommenttia:

 1. Kaunis.
  Tuo huivi on minullakin työlistalla.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja ihan henkäyksen ohut!

  VastaaPoista
 3. Hurjan kaunis, unelmanohut huivi. Kaiken lisäksi väri on todella kaunis.

  VastaaPoista
 4. Ei voi muuta sanoa kuin että ihana!

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi, rakastuin kertaheitolla ^__^ Hurjan työn olet tehnyt neuloessa

  VastaaPoista