maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kuudes etappi

Ja niinhän siinä sitten kävi että eilinen meni neuloessa. Siis ihan koko päivä.


Ohje julkaistiin myöhään lauantai-iltana ja jo pari tuntia neulottuani tajusin että tässä mallissa menee ainakin tuplasti aikaa tavalliseen sukkapariin verrattuna. Niinpä menin nukkumaan heti kun tabletin selailu alkoi olla kiinnostavampaa kuin neulominen.


Heräsin kuitenkin jo muutaman tunnin unien jälkeen kun kurjet alkoivat pitää tavallista aamumekkalaa makuuhuoneen ikkunan vieressä olevalla pellolla. Vähän olis vielä nukuttanut mutta neulominen maittoi taas.


Eilinen oli onneksi vähän harmaa ja sateinen, aamupäivällä oli sopivan viileää ja iltapäivästä iltaan ukkosti jossain lähistöllä, jyrinä kuului mutta yhtään salamaa en tainnut nähdä. Netti oli siis kiinni ison osan päivää ja neulominen sujui, hitaasti mutta varmasti. Illalla oli jo kovin lämmintä ja hikisiä käsiä sai pestä kylmällä vedellä muutaman kerran.


Tein ensin ensimmäisen sukan pari kerrosta ohi kantapään, aloitin sitten toisen ja sen tein sitten yhtäsoittoa päättelykerrokseen asti. Nämä sukat aloitetaan siis kärjestä, ensimmäinen onteloneulesukkapari ikinä jonka olen aloittanut kärjestä, hetki piti miettiä että kuinkas se aloitus tehdäänkään mutta päädyin tekemään turkkilaisen aloituksen kahdelle pyörölle ja neuloin silmukat vuorotellen samalle pyörölle. Turkkilainen aloitus on mun mielestä kaikista helpoin kärjestä aloitettaviin sukkiin.


Toisen sukan neulomiseen kului aikaa vähän alle 10 tuntia ja tässä ajassa on kaikki tauot mukana. Tein molempien päättelyt vasta lopuksi joten lopullinen aika on varmaa aika tasan 10 tuntia. Ensimmäisenä aloitettuun meni liki tunnin kauemmin. Mun tavoitteena oli saada sukat valmiiksi 24 tunnin kuluessa ohjeen julkaisusta, ihan en siihen päässyt.


Näiden sukkien kantapää oli ainakin mulle uusi. Ihan kiva vaikka en noin yleensä tykkää lyhennetyillä kerroksilla tehdyistä kantapäistä, mulle jää niihin aina löysiä silmukoita. Sukat on oikein sopivat pojalle joka saakin ne kotitossuiksi kun lähtee taas opiskelemaan. Mun jaloissa nämä näyttää aika isoilta.


Malli: Double Flake Squirrel Socks
Langat: Handu Handdyed lämmin punainen ja Novita Pikkusisko valkoinen. Kumpaakin lankaa meni noin 60 grammaa.
Puikot: 2.5 mm pyörö


Ai niin. Olin tän etapin eka ja taisin voittaa koko kisan. :)

25 kommenttia:

 1. huh mikä urakka! Mutta komeat sukat sait valmiiksi, onnittelut etappivoitosta!

  VastaaPoista
 2. Hieno saavutus, ja hienot sukat. Mie en kyllä noista oravia löydä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeessa on kaaviot lumihiutaleeseen ja noihin sydämiin ja lisäksi linkki oravakaavioon. Sai valita itse mitä kuvioita käyttää.

   Poista
 3. Onnea! Siun puikot kyl tanssii nopsaa tahtia, ehkä polkkaa?! Ihan aina hengästyttää kun seuraa tätä siun kisailua :-)

  VastaaPoista
 4. Hienosti tehty!!! Mitäköhän olisi palkintona?? Varmasti paljon ihania lankoja ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voittaja saa 20 vyyhtiä sponsoreiden lahjoittamia lankoja, viime elokuulta löytyy postaus jossa on mun viime vuoden palkintolangat, olin silloin toinen.

   Poista
 5. "En ehkä kuitenkaan osallistu ensi kesänä. Tai mistä sitä tietää jos oikein houkutellaan."
  :-D

  Onnittelut, sukkakuningattarelle! Mojovia sukkia putkahtelee vinhaan tahtiin.
  Nähdäänkö pian video "Päivin sukankudin täydessä vauhdissa", vai joko löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli tosiaan mun mielipide vielä vuosi sitten. Vuodessa ehtii tapahtua paljon, voi vaikka sairastua krooniseen sairauteen joka aiheuttaa jatkuvaa käsikipua ja joka vie neulomisinnon melkein kokonaan. Halusin siis koittaa vieläkö pystyn neulomaan nopeasti ja jos en nyt ihan yhtä nopeasti neulokaan kuin esim vuosi sitten niin näköjään riittävän nopeasti kuitenkin. :)

   Neulontavideota ei ole eikä tule, se olis äärimmäisen tylsää katsottavaa.

   Poista
 6. Onnea! Olet sinä nopea! Hienot sukat jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi on tullut harjoiteltua tätä tekniikkaa pitkin kevättä. Vähän kyllä meinas puuduttaa jatkuva 1 o, 1n.

   Poista
 7. Onnea! Kauniita sukkia huippunopeudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jossain vaiheessa tätä kisaa päätin yrittää pääsenkö kolmen joukkoon joka etapilla ja onnistuin vaikka muutamalla etapilla kisa oli aika tiukka meidän suomalaisten kesken. Kaksivärinen neulonta on kyllä niin mun laji. :)

   Poista
 8. Oi vau! Olet kyllä uskomaton! Mieletön vauhti ja niin siistä jälkeä, kuten aina.
  Suuret onnittelut voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan syystä näytän julkisesti vain näitä kasteltujen ja pingoittetujen sukkien kuvia, vähän hävetti lähettää kisajärjestäjälle kuvat suoraan puikoilta otetuista sukista. Onneksi viimeistely teki tässäkin tapauksessa ihmeitä ja sisäpuolikin näyttää aika hyvältä.

   Poista
 9. Aivan uskomattoman taidokkaita ja upeita sukkia! Mikä vauhti! Ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä en itse koe olevani mikään huippunopea neuloja, mutta ehkä olen semmoinen seminopea, toiseksi tullut sai sukkansa valmiiksi liki 12 tuntia myöhemmin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos. Palkinto tulee noin kuukauden kuluttua, ihanaa lankaa tiedossa.

   Poista
 11. Taas niin upeat sukat! Onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän nuo on paksut näille keleille mutta eiköhän säät jossain vaiheessa viilene.

   Poista
 12. Onnea!!! Näitä siun kisapäivityksiä on niin ihanaa lukea =)
  Sukatkin ovat kauniit. Miulta tuo kaksinkertaisten sukkien neulominen ei kyllä onnnistuisi.

  VastaaPoista