sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Jotain pientä

Työkaverin perheeseen syntyi noin kuukausi sitten kolmas poika ja kun hänen tiimikaverinsa järjestivät keräyksen vauvalahjaa varten kysyin voinko rahan sijaan tuoda jotain pientä itsetehtyä. Tarkoituksenani oli tehdä sukat tai myssy tai jotain aika pientä kuitenkin.


Etsiessäni edelliseen hullutusohjeeseen lankoja, löysin lankalaatikosta yksinäisiä Puro keriä joten ajattelin sitten kuitenkin kokeilla joka käsi kestäisi taas virkkaamista.


Edellisen isomman virkkaustyön taisin tehdä yli vuosi sitten, käsi kipeytyi kovin ja en ole sen jälkeen koskenutkaan koukkuun kuin ihan satunnaisesti ja tietenkin helmisukkia tehdessä mutta sehän ei ole virkkausta ollenkaan.


Vappuna kun muut aloittelivat hullutussukkia, minä otin koukun käteen ja aloitin ensimmäisen ympyrän virkkaamisen. Illan aikan kulutin kaksi kokonaista kerää Puroa ja sain noin puolet ympyröistä valmiiksi. Seuraavana aamuna jatkoin ja loputkin värilliset osat valmistuivat kuin huomaamatta.


Valkoisen langan hain paikallisesta käsityöliikkeestä, jostain syystä mulla ei ole koskaan valkoista lankaa riittävästi varastossa ne menee heti samantien. Tätä peittoa varten ostin 5 kerää (500 g) valkoista lankaa ja pari päivää myöhemmin jäljellä oli enää yksi kerä. Lauantaina iltapäivällä aloitin valkoisten reunusten virkkaamisen ja puolen yön maissa nukkumaan mennessä kaikki värilliset osat oli reunustettu.


Aamulla aloitin sitten noiden pienten reunapalojen virkkaamista ja kun luin niiden ohjetta huomasin yhtä äkkiä hassun lyhenteen (ohje on englanniksi) jota tavasin hetken. Olen tehnyt samanlaisella ohjeella peiton ennenkin joten lueskelin ohjetta vähän huolimattomasti. Huomasin nimittäin tuota reunapalaa tehdessäni että olin tehnyt virheen kaikkiin kahdeksankulmioihin. Kaksi viimeistä kerrosta olisi pitänyt virkata vain silmukan takareunaan ja olin virkannut ne silmukan molempiin reunoihin.


Hetken mietittyäni päätin korjata kaikki virheelliset palaset. Purin siis jokaisesta isosta palasta kaksi kerrosta ja virkkasin ne uudestaan. Jotta ei olisi harmittanut niin paljon niin virkkasin noita reunapalasia ja silmiä aina korjausten välissä. Aikaa kului tietysti paljon enemmän kuin olin ajatellut mutta iltapäivällä kaikki osaset oli virkattu ja pääsin vihdoin tekemään pöllöille ilmeitä.


Leikkasin nokat askarteluhuovasta koska niiden virkkaaminen ja kiinnittäminen oli viime kerralla aika tylsää. Silmien miettiminen oli kivaa ja välillä piti aina katsoa valmiiden pinosta olikos tämmöinen ilme jo tehty.


Illalla virkkasin vielä palaset yhteen ja nukkumaan mennessä puuttui enää reunuksen virkkaaminen ja langanpäiden päättely.


Reunuksen virkkasin aamulla ennen töihin lähtöä. Sitten levitin peiton päiväksi kosteiden liinojen alle suoristumaan. Käsi kesti virkkausta tosi hyvin ja seuraava peitto on jo tilauksessa (vain oma perhe saa tilata käsitöitä minulta, muille en tee kuin lahjaksi).


Loput langanpäät päättelin seuraavana aamuna ennen töihin lähtöä. Tuore isä ilahtui kovin saadessaan vauvalleen lahjaksi myös jotain pientä.


Malli: Owl Obsession ohje siis englanniksi mutta siinä on tosi paljon hyviä kuvia
Langat: Novita Puro, neljä eriväristä kerää, yhteensä 175 g, Himalaya Elfsun 400 g
Koukku: 5 mm


Toiseksi viimeinen hullutussukkaohje julkaistiin perjantaina. Nopeimmat ovat jo valmiita, mulla on valmiina yksi sukka ja vähän vartta. Eiköhän nämä tänään valmistu.

TdS sukkakisaan ehtii vielä ilmoittautua, muutama Suomi-joukkue kaipaa vielä lisää osallistujia ja mallit on tänäkin vuonna tosi kivoja.
8 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana 'pieni' peitto!
  Käsittämättömän hurjan duunin olet tehnyt - ja kauniin :-)
  Ei ihme, että isä oli tyytyväinen :-)

  VastaaPoista
 2. Ihan huikea peitto! Tuo malli on ollut jonossa minulla jo kauan, josko tästä sinun ihanuudesta uutta inspiraatiota sen tekemiseen!

  VastaaPoista
 3. On kyllä aivan ihana peitto :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis peitto! Itse en saa virkattua noin ripeästi, mutta tämänhän voisi tehdä kaappiin valmiiksi odottamaan suvun seuraavaa pienokaista!

  VastaaPoista
 5. Ihana, ihana peitto! Niin raikas ja niin hyväntuulinen. Pöllöjen ilmeet ovat mainioita.
  Ohje oli pakko pistää muistiin, vaikka en virkkaa. Enkä ainakaan peittoja.
  Melkeinpä naurattaa, kyllä suomalainen on vaatimaton. "Tämmösen pienen tein teidän tuoreelle vauvalle..."

  VastaaPoista
 6. Enpä pysty tämän viestin kautta välittämään ihailuni määrää, ihana, ihana! Ja olet kyllä viitseliäs kun purit kaikki reunatkin, vaikka olisi varmaan kaikille kelvannut. Tämän ohjeen laitan kyllä muistiin, kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava peitto, uskomaton lahja!

  VastaaPoista