sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Vuoden viimeiset

Vihdoin sain kuvattua viime vuoden viimeiset valmistuneet työt joten on taas aika päättää edellinen neulevuosi.


Vähän ennen joulua käytiin Keskisen kyläkaupassa jouluostoksilla ja mukaan tarttui kerä Regian 6-säikeistä raitalankaa. Sukkapari valmistui jouluaattona mutta saaja löytyy vasta joskus myöhemmin koska joululahjaksi aiottuja sukkia oli sittenkin tarpeeksi.


Nämä on taas ihan perusmallia, alun 2 o, 2 n resorin jälkeen jatkoin 2 krs sileää oikeaa ja 2 krs 2 o, 2 n. Tein vahvistetun kantapään ja jatkoin mallineuletta myös terässä jalan päällä.


Raitalankaa jäi sen verran vähän että se ei olisi riittänyt yksistään sukkapariin joten otin kaveriksi aiemmin ostamani Opalin 6-säikeisen sukkalangan ja neuloin raitalangasta vain kapeita raitoja.


Kun jämäkerä oli varpaita lähestyttäessä vielä aika iso enkä halunnut jättää monta pientä jämäkerää, neuloin varpaisiin vähän leveämmät raidat raitalangalla ja kapeat yksivärisellä. Sain identtiset sukat ja raitalankaa jäi lopulta pieni kerä jossa on neljän raidan verran lankaa. Molemmat sukkaparit neuloin 2.75 mm puikoilla.


Ja sitten pikainen katsaus menneeseen. Vuonna 2015 neuloin vähemmän kuin vuosikausiin. Lankaa kului vain 11 kg 760 g, metreinä 34 150 m. Vuoden aikana valmistui 83 työtä (laskin kalenterilapaset yhdeksi valmiiksi työksi).


Eniten valmistui sukkia, yhteensä 57 paria. Muita asusteita neuloin viime vuonna paljon vähemmän, neuloin yhden pipon ja pitsihuivin. Kaksi kaulahuivia, kaksi paria säärystimiä, kolmet kämmekkäät ja neljä paria lapasia. Lisäksi virkkasin pienen pussukan.


Vaatteita neuloin itselle vain yhden, neuletakin jota olen kyllä käyttänyt ahkerasti.


Vuoden aikana valmistui yksi iso torkkupeitto ja viisi erilaista vauvanpeittoa, näistä osa oli virkattuja.


Loppuvuodesta tein sitten vauvajuttuja, toukkapussin, haalarin, takin ja housut. Lisäksi tein joulukalenterin pikkulapasista ensi vuotta varten valmiiksi.


Vuoden aikana valmistuneista ihanin oli ehdottomasti tämä vauvanpeitto.

3 kommenttia:

  1. Ei voi kuin ihailla tuollaista taitoa ja ahkeruutta... :-)

    VastaaPoista
  2. Mun ehdottomat suosikit näistä upeista töistä oli tuo sini-valkoinen peitto ja ne syötävän (?) suloiset kalenterilapaset. Niitä olen palannut ihailemaan usein. Odotan oikein innolla, mitä ihanuuksia tanssii puikoilla tänä vuonna!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja neuleita mahtui neulevuoteesi. Kiva tällainen kokoelma, vaikka olenkin näitä tässä vuoden varrella käynyt ihastelemassa. Tuo valkoinen pöllöpeitto vaan aina saa sydämentykytyksiä aikaan. Se on mainio!

    VastaaPoista