sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kolmas kierros

Sukkahullutuksen kolmas varsinainen kisohje julkaistiin tiistaita vasten yöllä. Koska tiistai oli työpäivä, olin nukkunut jo hyvän aikaa kun ohje julkaistiin ja huomasin sen vasta aamulla. Ehdin neulomaan tunnin ennen töihin lähtöä, olin onneksi valinnut ja kerinyt sopivan langan jo edellisenä päivänä.


Työpäivän aikana luin kysymysketjusta muutamat bongatut virheet ja jatkoin neulomista heti työpäivän jälkeen.


Sukat aloitettiin varpaista neulomalla pieni pätkä palmikkoa jonka reunasta sitten poimittiin silmukoita ja jatkettiin palmikoita sukan sivussa. Ei ihan uusi tekniikka minulle mutta ei myöskään suuri suosikkini.


Ohje oli tällä kertaa kirjoitettu melkein kokonaan kerros kerrokselta, ohjeessa on kaavio vain sukan yläreunaan. Toisaalta sukassa tapahtuu koko ajan erilaisia asioita joten kaavion piirtäminen olisi ollut aika hankalaa ja siitä olisi luultavasti valtavan kokoinen.


Onneksi mulle ei kaavion puuttuminen ole ollut koskaan mikään ongelma, riveittäin kirjoitettu ohje on oikeastaan tosi helppo, tekee vain juuri kuten ohjeessa sanotaan. Tosin tässä ohjeessa oli jäljellä muutamia pieniä kirjoitusvirheitä, puuttui tärkeitä sanoja sieltä täältä, kisaohjeessa ei näin tietenkään saisi olla. Ei onneksi tainnut vaikuttaa kenenkään jatkoon pääsyyn kun nopeimmat bongasivat virheet jo ensimmäisenä päivänä.


Tykkään kovasti noista leveämmistä palmikoista kantapään päällä ja nilkassa, ohje on hyvin suunniteltu ja eri koot on tarkasti laskettu, nämä mun sukat on ohjeen pienintä kokoa.


Tykkään lankavalinnastani tosi paljon, sain tämän langan Ravelrystä jossa kierrätettiin puhumattomia lankoja neulojalta toiselle, sain kaksi vyyhtiä sukkalankaa (eri neulojilta) ja laitoin itse kiertoon saman metrimäärän ohutta pitsilankaa.


Malli: Waimakariri
Lanka: Knitlob's Lair Väinämöinen väri vilja
Puikot: 2.25 mm


Kevätnaapurit on taas palanneet viettämään levähdyshetkeä ennen matkan jatkamista. Kurjet pesivät läheisellä nevalla mutta nämä jatkavat kyllä jossain vaiheessa matkaa.

5 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat! Olisi näköjään kannattanut osallistua edes ohjeiden verran hullutukseen. Vilja on kyllä kaunis väri ja sopii hyvin noihin sukkiin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kauniit sukat ja väri. Sinulla on blogissasi todella hyvät kuvat aina.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä kaunis malli. Itse odottelen, että se joskus kesällä on kaiken kansan saatavilla.

  Nuo kevätmatkalaiset ovat niin kotoisia. Meillä kulkee lentoreitti talon ylitse, pitävät levähdyspaikkaa läheisellä järvellä. Törähdykset iltahämärissä ovat kevään ja syksyn äänimerkki.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat ja ihanan keväinen lanka! Minäkin näin matkalaisia eilen läheisellä pellolla ohi ajaessani.

  VastaaPoista