keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kolmannet

Kolmas Sukka-Finlandian ohje julkaistiin joulukuun lopulla. Sopivasti samana päivänä kun meidät oli kutsuttu lapsenlapsen synttäreille.


Aloitin sukat melkein heti ohjeen ilmestyttyä. Olin varannut sukkiin tavallista ohuemman sukkalangan ja kun olin saanut kirjoneuleen ja ensimäisen kuviomallikerran tehtyä sukkaan matkalla synttäreille, päätin sittenkin vaihtaa langan toiseen.


Ohjeessa suositeltiin langaksi jotain yksiväristä tai semmoista käsinvärjättyä jossa sävyt vaihtelee vain vähän. Päätin olla kapinallinen ja tehdä sukat raitalangasta. Ostin tämän langan Seinäjoen käsityömessuilta, muistaakseni siellä oli joko tästä tai toisesta vastaavasti raidoitetusta mallikappale johon ihastuin.


Kuinka ollakaan raidoitus alkoi sopivasti tuosta harmaasta osiosta ja sehän sopi paremmin kuin hyvin valitsemaani vaaleanpunaiseen kuvioväriin. Yllättävän hyvin sopi tämmöinen raidallinenkin lanka tähän malliin. Kuviot erottuu kivasti ja kirjoneule osui sopivasti noihin raitoihin. Halusin toisesta sukasta samanlaisen ja jouduin hetken etsimään oikeaa aloituskohtaa. Sukkien nimessä on viittaus klassiseen musiikkikappaleeseen mutta mun sukat on kyllä enemmänkin rock.


Lankaa jäi vielä ja nyt vähän kutkuttelisi tehdä tästä langasta lisääkin kirjoneuletta vaikka sitten valkoisen kanssa. Nämä sukat olikin sitten vuoden 2018 ensimmäinen valmistunut neuletyö, vielä on jotain viime vuodelta esittelemättä.


Malli: Andante festivo
Lanka: Alize Superwash 100, kuviolanka joku jämä
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


4 kommenttia:

 1. On kyllä ihanat ja vähän erilaiset versiot! :) Tykkään! Min versiot lähti purkuun, kun en tykännytkään värivalinnoista, enkä jaksanut soveltaa kantapäätä mieleisekseni - niin ja halusin jotain vähän nopeampaa työn alle. :D Kaunis malli, mutta jää nyt toiseen kertaan.

  VastaaPoista
 2. Sievät sukat ja värivalinta on kyllä ihana :)

  VastaaPoista
 3. Kivasti raidoittuvasta langasta tuli kivat sukat!

  VastaaPoista
 4. Näin nämä sukat aikaisemmin eri värisenä ja silloin ei sykähdyttänyt. Mutta nämä ovat vallan mahtavat!
  https://muijaneuloo.wordpress.com/

  VastaaPoista