torstai 5. tammikuuta 2023

Vuosi vaihtui

 Ihan vielä ei ole aika menneiden muistelun eli katsaus viime vuodesta tulee vasta myöhemmin. Tosin kirjanpito jäi isolta osin tekemättä viime vuodelta joten rima ei ole kovin korkealla tämänkään vuoden suhteen.

Tämän nyt esiteltävän neuleen luulin saavani valmiiksi jouluun mennessä. En sitten aivan onnistunut neule valmistui tapaninpäivänä ja mies vei sen saajalle seuraavana päivänä. Tai miehen piti viedä mutta vietiinkin sitten yhdessä kun mentiin kauppaan.



Eli miehen siskon tyttö sai pienen pojan viime vuoden keväällä. Tein vauvalle villaisen viltin jo keväällä. Nähtiin sitten loppukesästä kauppareissulla ja kysyin onko heillä tarvetta vauvan villavaatteille. Niitä ei silloin heillä paljoa ollut joten päätin neuloa vauvalle haalarin kun se on mun mielestä ihan kätevä lämmitin vauvalla joka ei vielä paljoa liiku.



Päätöksen tein siis jo kesällä. Elokuussa kun kävin NeuloVaasa lankatapahtumassa ostin useammankin vyyhdin merinovillaista sukkalankaa. Sekä sukkiin että pieneen villaneuleeseen. Ohjeen valitsin ja tulostin syksyllä. Sitten piti vain löytää se sopiva hetki aloittaa. Puikoilla oli paljon muutakin. Joulukuun alussa valitsin sitten yhden ostamistani vyyhdeistä ja sille kaveriksi lankajoulukalenterista tulleen 50 gramman vyyhdin keltakirjavaa lankaa. Taisi olla ihan ekan päivän vyyhti tämä.



Ohje oli yksiväriseen haalariin mutta päätin tehdä raitoja kun ohjeessa oli sopivasti aluksi raitoina 1 o 1 n resoria ja sileää. Jatkoin siis raidoitusta samoilla kerrosmäärillä kun kaarrokkeen raidat ohjeessa loppuivat ja alkoi sileä neule. Tämä haalari on siis neulottu ylhäältä alas. Nappilista neulottiin 1 o 1 n resorilla työn molemmissa reunoissa. myöhemmin mietin että olisin voinut jättää raidat pois nappilistasta. Mutta ne tuli nyt tehtyä reunasta reunaan. Lopussa oli aika paljon pääteltäviä langanpäitä ja vielä niin että ne piti piilottaa resoriin.



 Neulominen oli kivaa kun lanka oli näin kivan väristä. Mutta vartalo-osa oli kuitenkin aika puuduttavaa neulottavaa sileää neuletta tasona. Tuntui että työ ei edistynyt yhtään vaikka kuinka neuloin, edes raidat eivät tuntuneet nopeuttavan neulomista yhtään. Työ nopeutui kun vihdoin pääsin lahkeisiin ja neulomaan työtä pyörönä. Nopeutui niinkin paljon että neuloin toiseen lahkeeseen epähuomiossa yhden raitaparin liikaa. Lahkeet oli lopulta yhtä pitkät koska purin sen ylimääräisen nopeasti pois.



Hihoihin tullessa tiesin jo että yksi vyyhti pääväriä ei tule riittämään. Valitsin viime vuoden lankajoulukalenterista (nurja) pari kirjavaa vyyhtiä joissa oli osin samoja värejä kuin päävärissä. Niistä sitten raitoja hihoihin kun pääväri loppui. Vaati vähän laskemista mutta hihoista tuli lopulta keskenään aika samanlaiset.



Sain kiitokseksi kuvan vauvasta haalari päällä, oli oikein sopivan kokoinen ja ilmeisesti ihan mieluisa yllätys. Kukapa sitä kaikkien tätien puheita muistaa kuukausia myöhemmin. Ohjetta voin vain kehua. Ei mitään turhaa ja kaikki tarvittava on kerrottu.



Malli: Anker's Onesie

Langat: RainboWool Merino Sock väri ruska-aika, Skeinfinity merinosukkalanka, nurja Merino Sock värit löyly ja pipari.

Puikot 2,75 mm pyöröpuikko

Oikein hyvää ja neulerikasta alkanutta vuotta 2023.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti