keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kettulapaset

Ihan ensiksi kiitos Kirsi...lle haasteesta. Tänään en vielä vastaa mutta ehkä joskus.

Tällä kertaa esittelyssä kettulapaset jotka postitin eilen ja jotka olivat jo tänään perillä. Olen tehnyt tämmöiset samanlaiset mutta eriväriset joskus vuosia sitten.


Ja sitten vähän ohjeentapaista, jos joku haluaa tehdä samanlaiset ja itsellekin muistiin ettei tarvitse katsoa kuvasta seuraavalla kerralla. Lankana Novitan seiskaveikka, raidallinen ja yksivärinen. Puikot 3 mm ja lapaset on aikuiselle sopivaa kokoa.

Luo 48 s raitalangalla ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 2 o, 2 n joustinta haluamasi määrä. Aloita sileä neule ja lisää 1. kerroksella 6 s tasavälein.


Lisää seuraavalla kerroksella 1 silmukka 2. ja 3. puikkojen väliin peukaloa varten. Lisää seuraavalla kerroksella lisätyn silmukan molemmille puolille 1 s, toista nämä lisäykset joka toinen kerros kunnes lisättyjä silmukoita on 13, toista sitten lisäykset joka 3. kerros kunnes peukalosilmukoita on 17, jätä peukalosilmukat odottamaan.


Kuvion neulominen aloitetaan neljännellä sileäneulekerroksella, kuvion leveys on 9 silmukkaa. Kuvioraitojen välissä on neljä kerrosta ja kuvio toistuu samanlaisena lapasen kummallakin puolella. Kun olet neulonut kolme kuvioraitaa, aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o, ylivetokavennus ja 2. ja 4. puikon loussa 2 o yhteen, 1 o. Tee kärkeen vielä yksi kuvio ja neulo samalla reunasilmukat kuviovärillä, jatka kärkikavennuksia joka 2. kerros ja kun kuvio on melkein valmis tee kavennukset joka kerros. Kun silmukoita on jäljella yhteensä 10, vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja päättele hyvin.


Neulo peukalo odottamaan jätetyillä 17 silmukalla. Lisää ensimmäisellä kerroksella odottamaan jätettyjen silmukoiden väliin 2 uutta silmukkaa ja kavenna ne seuraavalla kerroksella pois. Kun peukalo on tarpeeksi pitkä, jaa silmukat kolmelle puikolle ja kavenna joka puikon lopussa joka 2. kerros 2 o yhteen kolme kertaa ja sitten vielä kaksi kertaa joka kerros. Vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja päättele hyvin. Tee toinen lapanen samoin.


Nyt on taas se aika kun taivaalle ilmestyy jos jonkinlaisia kuvioita, meteli on kova kun koneet lentelee ja joskus hirvittää kun olen ollut lomalla ja lenkillä metsässä samaan aikaan kun jotkut tekee syöksyharjoituksia. Tänään onnistuin ulkoilemaan sopivasti harjoitusten välissä.
15 kommenttia:

 1. Tänään, töistä kotia ajellessa ajattelin, että teen sinun sukiesi tapaiset lapaset työkaverilleni lahjaksi, kun hän jää pois töistä keväällä ja tykkää yli kaiken ketuista. Miten ihmeessä luit ajatukseni näin hyvin, että julkaisit minulle heti ohjeen? Lähes säikähdin, kun näin postauksesi. Ei voisi paremmin sattua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! On nuo ketut vaan niin ihania:)

  T. Mammukka Neulomosta

  VastaaPoista
 3. Ihanat ketut! Kiitos ohjeesta, tämä pitää laittaa korvantaa! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta, ihanat kettulapaset!

  VastaaPoista
 5. Tykkään näistä lapasista tosi paljon!

  VastaaPoista
 6. Söpöjä kettuja. Ehtisköhän tätäkin ohjetta kokeilla? Täältäpä se onneksi löytyy.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista