sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kevään ensimmäiset perhoset

Pihalla paukkuu aina vaan pakkanen, meillä oli yhtenä aamuna töihin lähtiessä -30 astetta. Mieli on kuitenkin jo kesässä ja koska perhosia ei luonnossa vielä näy niin neulotaan sitten semmoisia.


Järjestin Ravelryssä arpajaiset jossa lupasin neuloa voittajalle hänen valitsemastaan langasta haluamansa mallin. Voittajalla ei sitten ollutkaan sen tarkempia toiveita kuin lapaset tai sukat, perhoset, nuotit tai nuottiavaimet. Nuotit ja nuottiavaimet päätyi kämmekkäisiin jotka oli edellisessä postauksessa ja sukkiin tein niitä perhosia.


Mallin valintaan käytin apuna taas kerran Ravelryä. Ohjehakuun hakusanaksi "butterfly" ja kategoriaksi sukat. Mallin nimi on siis Butterflies are Free ja vaikka nuo mallin perhoset onkin aika tyyliteltyjä, uskalsin aloittaa sukat.


Eka sukka oli jo ohi kantapään kun aloin miettiä onkohan malli sittenkään sopiva, tuntui että siitä puuttui jotain. Ja ihan vaan huvin vuoksi lisäsin pohjaan perhosen (malli Haaviston lapaskirjasta). Sommittelu osui kohdalleen ensi yrittämällä ja malli muuttui enemmän mun näköiseksi. Tosin myöhemmin kyllä huomasin että tämä malli oli myös toivojan suosikeissa.


Tässä välissä käytiin pidemmällä automatkalla ja neuloin pari päivää jotain ihan muuta. Ja kuinka ollakaan käsiala ehti muuttua sen verran että toisen sukan varsi olikin paljon isompi kuin ekan. Kantapäähän mennessä totesin että ei tuu paria näistä sukista ja aloitin samantien kolmannen varren neulomisen. Siitä tulikin oikein samankokoinen toisen sukan kanssa joten kuvissa siis sukat 2 ja 3, ne on hyvin samankokoiset. Kuvat on otettu kiireesssä, enkä tietenkään huomannut katsoa kuinka rutussa toinen sukka oli parissa kuvassa.


Koska päädyin taas tekemään kolme sukkaa saadakseni parin, muutin myös pohjan raidoitusta vähän ja tein terään vähemmän silmukoita, ekan sukan varsi on kapeampi kuin näiden kahden ja terä vastaavasti vähän leveämpi. Pitääköhän mun alkaa taikauskoiseksi kun tuntuu että tämä neulevuosi 2013 aiheuttaa enemmän virheitä ja purkamista kuin muut vuodet yhteensä. :) Tosin tällä kertaa syynä oli varmaankin se että en ole neulonut Wollmeisesta kirjoneuletta kovinkaan paljoa eli kädet vaati hieman totuttelua ja siksi ensimmäisestä sukasta tuli vähän semmoinen harjoituskappale.


Lankana siis Wollmeise twin, värit natur ja purple velvet, puikot 2.25 mm. Värit on kuvissa taas mitä sattuu, kuvat otettu illalla sisällä ja aamuhämärissä pihalla. Sattuikin niin kurja sää niiksi päiviksi kun olisin voinut ottaa kuvat päivänvalossa, vaakasuora lumisade ei oikein innostanut pihalle kuvaamaan.

15 kommenttia:

 1. todella taitavasti tehty, kauniit ovat

  jospa minun "kärsivällisyys" rittäisi tähän :-), epäilen suuresti

  VastaaPoista
 2. Upea lisä tuo perhonen tuolla päkiän alla! Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 3. Aivan järjettömän upeat ja niin tasainen käsiala :)
  Leena N.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavat! Nuo lisäämäsi perhoset ovat kyllä mainio yksityiskohta.

  VastaaPoista
 5. Jälleen niin kaunista jälkeä sinulta!

  VastaaPoista
 6. Sä oot sitt tosi hyvä näissä kirjoneuleissa. Mahtavat sukat nämä ovat, ja tuo perhonen pohjassa on just huippu.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Nuo lisäämäsi perhoset pohjassa on kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
 8. Onpa hienot sukat, ja tuo pohjan perhonen on ihan loistava idis!

  VastaaPoista
 9. Hyvin kauniit kaikkine yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
 10. Kylläpä on taas upeat sukat, ja aina vaan ihailen tuota sun kirjoneulekäsialaasi! =)

  VastaaPoista
 11. Upeita, upeita - käy nappaamassa blogistani haaste!

  VastaaPoista
 12. Ihanat sukat. <3 Sä olet kyllä varsinainen mestarineuloja!

  VastaaPoista