sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Sukat isojalkaiselle

Toinen Scary Sock sukkamalli näytti myös miehille sopivalta joten valitsin neulottavaksi ohjeen suurimman koon.


Ja aika isot sukat sainkin aikaiseksi. Koska ohjeessa oli määritelty kuinka monta toistoa pitää vähintään tehdä, 2x50 grammaa lankaa ei ihan riittänyt tähän sukkapariin.


Sukat neulottiin kärjestä alkaen ja lanka loppui kesken loppuresorin, tein noin puolet resorista toisella värillä. Kerrankin semmoinen lanka jossa kerät olivat suurinpiirtein samankokoisia, toiseen sukkaan tuli tuolla alkuperäisellä langalla vain puoli kierrosta enemmän, yleensä ero on paljon suurempi.


Ohjeessa on kaaviot kolmeen eri kokoon ja jokaisessa kaaviossa on jotain vikaa. Tuskin tahallista kuitenkaan kun virheet on joka koossa erit. Mulla kun oli tourin testimoodi vielä päällä, bongasin virheet tietysti heti.


Mallineule koostuu oikeista ja nurjista silmukoista ja pienistä palmikoista joilla tehdään sukkaan vinoviivoja. Tosi tylsää ja kun tein vielä sen isoimman koon niin näitähän sai sitten neuloa päiväkausia. Toivottavasti jostain löytyy joku jolla on sopivankokoiset jalat niin ei mene kova työ ihan hukkaan.


Malli: He's Coming For You
Lanka: Katia Olé Socks Komfort Tweed ja Novita Venla
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko
1 kommentti:

  1. Todella kauniit sukat-ja miehekkäät!Minunkin pitäisi aloittaa isoja miestensukkia,mutta se yksitoikkoinen puurtaminen kauhistuttaa jo etukäteen:D

    VastaaPoista