sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Mustaa ja harmaata

Meillä on tänäkin vuonna tyttären kanssa sopimus siitä että hän voi pyytää minua tekemään muutamia neuleita omiin tarpeisiinsa, ei siis itselleen vaan jollekin muulle.


Vuoden ensimmäinen toive oli sukat tyttären työkaverille kun tyttären sijaisuus päättyi ja hän vaihtoi toiseen työhön.


Mallitoivetta en tälläkään kertaa saanut joten tein sitten jotain ihan omasta päästä. Tai siis käytin niitä joulukalenterin kirjoneulekuvioita näihin sukkiin. En järjestyksessä vaan katsoin lapsenlapsen haalarista mitkä kuviot vois olla kivoja yhdessä.


Aloitin sukat ylhäältä 72 silmukalla joten varteen ei tullut yhtään niistä isommista kuvioista kun silmukkamäärä ei sopinut. Lisäksi otin mukaan pöllökuvion jota käytin puolukkasukissa.


Käytin pohjavärinä vuorotellen mustaa ja harmaata mutta jännästi tuo harmaa korostuu selvästi kuvioraitojen kohdalla. Vain kukkakuvio on tehty peilikuvana toiseen sukkaan muuten sukat ovat identtiset.


Halusin terään yhden isomman kuvion ja sehän sopi hyvin heti kantapään jälkeen. Hetken laskettuani totesin että kuvio sopii hyvin jos teen kiilakavennukset pohjassa ensin joka kolmas kerros ja niin että kavennan tämän kuvion kohdalla vain osan kiilasilmukoista. Pohjassa on siis peräkkäin kaksi kiilaa. Ei näy kuvissa kun en muistanut ottaa kuvaa sukkien pohjasta.


Malli: Oma, kuviot pääasiassa blogin joulukalenterista v 2016
Lanka: Novita Venla musta ja harmaa
Puikot: 2.5 mm


1 kommentti: