sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Värikästä siksakkia

Sock Madness kisassa on tänäkin vuonna jaossa bonusohjeita niille jotka raportoivat kisakierroksen sukat valmiiksi määräajassa. Muut kilpailijat saavat bonusohjeet sitten kisan jälkeen ja ne jotka eivät kilpaile, voivat ehkä ostaa ohjeet joskus myöhemmin.


Ensimmäisen kisakierroksen bonusohje oli varsin mielenkiintoisen näköinen. Sukan päällä siksakkia ja pohjassa ja takaosassa ainaoikeaa.


Sitä samaa ainaoikeaa on myös varpaissa ja kantapäässä, niissä tosin neulotaan vuorotellen oikeita ja nurjia kerroksia kun ne tehdään pyörönä.


Ensin tehdään sukan kärki. Silmukoita ei päätellä vaan luodaan uusia silmukoita sukan etuosaa ja yläreunaa varten ja neulotaan sitten etuosan silmukat yhteen kärkiosan kanssa. Jostain syystä tuo siksak osuus aloitetaan keskeltä. Välissä neulotaan sukan pohja ja takaosa erikseen ja jatketaan sitten siksak osuus ja yläreuna loppuun ja lopuksi silmukoidaan keskietu.


Mun sukista ei tullut ihan samanlaiset kun en halunnut pätkiä lankaa ja täsmätä raidoituksta. Takaosassa ja pohjassa sain raidat jatkumaan kun aloitin kummankin osion raidoituksen samasta kohdasta, laskin että yksi raitaraportti riittää ja aika tarkkaan se kuluikin.


Ohjeessa kantapäät on neulottu samalla värillä kuin kärki ja yläreuna mutta mun pinkki lanka loppui kesken ja tein kantapäät keväisellä vihreällä joka sopi mun mielestä hyvin noihin muihin väreihin. Kokonaisuudessa näistä tuli hyvin värikkäät, neuloessa katsoin työstä roikkuvia langanpäitä ja mietin että nehän muistuttaa väreiltään ihan vapun serpentiinejä.


Malli: Zag
Langat: pinkki ja raidallinen Alize Superwash, vihreä Kirjo-Pirkka
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko
7 kommenttia:

 1. On kyllä hienot ja mielenkiintoinen ohje! Voipa sitä sukkaa tehdä niin monella tavalla :) Upeat! Ja mahtavaa että sinulla on aikaa neuloa nuo kaikki! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikkäät nämä sinun Zagit!

  VastaaPoista
 3. Monenmoisia sukkia tulee nähtyä, mutta nämä ovat kyllä jännät! Ihana katsoa näitä neulomiasi kisasukkia! :)

  VastaaPoista
 4. Käsittämättömän hienoja sukkia täällä. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista