sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Huivitus

Miehen täti kutsui meidät kesäisiin juhliin juhannuspäivänä käydessään meillä lakkiaisissa. Pari päivää mietittyäni tajusin että tuolla tädillähän on synttärit ja varmaan siis kyseessä on joku tasaluku kun haluaa juhlia koko suvun voimin. Mieheltä asiaa oli ihan turha kysyä, hyvä kun tuo muistaa oman ikänsä.

Päätin siis tehdä lahjaksi huivin. Aikaahan minulla oli tuossa vaiheessa vajaa kolme viikkoa ja kun lopulta sain mallin päätettyä tuosta ajasta oli kulunut jo melkein kokonainen viikko. Yhden sunnuntain kerin sitten lankoja, aika monta kilometriä kun en pystynyt päättämään väriä heti. Ja siksikin kun lopulta päätin sopivan langan ja värin niin huomasin viimeisiä metrejä keriessäni että valittu lankaa päästi väriä, paljon. Eli ei siis huivia siitä vaan uusi vyyhti kerälle.

Huivin tekemiseen meni sitten lopulta aika tasan viikko ja kun kyseessä oli työviikko niin käytännössä viisi iltaa ja yksi päivä.

Ketään ei tietenkään kiinnosta minkälaiseen huiviin päädyin mutta tässä nyt kuitenkin muutama kuva :)

841

849

867

Malli- ja lankatiedot voi käydä kurkkaamassa täältä.

Eilen siis juhlittiin ja täti oli lahjastaan iloisesti yllättynyt, lupasi ottaa huivin heti käyttöön ja sehän on tietenkin neulojalle se paras kiitos. Moni vieras ihasteli tuota kuviota ja joku oli oikein yrittänyt katsoa miten tuo on tehty mutta mallineule näyttää paljon vaikeammalta mitä se onkaan, mallikerta on vain 6 silmukkaa ja neljä kerrosta, sitä ei kyllä ihan heti uskoisi. Joka toinen kerros tehdään lisäksi reunaa lukuunottamatta ihan samoin, koko huivi tehdään pelkillä oikeilla, kavennuksilla ja lisäyksillä.

Tein sitten toisenkin huivin kun pitsi-innostus jäi vähän päälle.

857

882

Tämän saa anoppi jolla on synttärit ihan kohta. Ja tämäkin on ihan helppo, ainaoikeaa, kavennuksia ja lisäysiä :)

Sitten iski jostain takavasemmalta sukkaboomi ja puikoilla on jo kolmannet sukat viikon sisällä.

8 kommenttia: