sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Messuilla

Tampereen Messut on kuuluneet mun syksyyn jo monen monta vuotta. Sinne siis suuntasin jälleen perjantaina. Tällä kertaa päästiin lähtemään aika myöhään ja itse messuille jäi aikaa harmittavan vähän. Monta kivaa kojua jäi näkemättä kun aikaa oli niukalti.


Kaikenlaista kivaa kuitenkin näinkin, varsinkin karkkineulekisan työt olivat aivan mahtavia. Miten samasta aiheesta olikin keksitty niin hurjan paljon kivoja toteutuksia. Kuvia näistä ei ole kun noudatin kiltisti ohjeita enkä kuvannut messuilla.


Lankaa ostin tänä vuonna aika vähän. Pari vyyhtiä ohutta sukkalankaa ja kaksi kerää paksumpaa Regiaa. Lisäksi ostin ohjeen ja langat lapasiin.


Tarvikkeita ostin myös vähäsen. 2.75 mm pyöröt ja lyhyemmät 2.5 mm sukkapuikot ihan suunnitellusti. Noi paksummat pyöröt ostin vain kun olivat niin edulliset, 2 eur/kpl ja kyllä niillekin käyttöä löytyy. Lisäksi ostin pari kivaa mittanauhaa, kukkaron lukkoja ja ommeltavaa muovia.


Lapaskirja löytyi 10 euron pöydästä. Kirja on tosi paksu ja siinä on paljon kivoja kirjoneuleita myös muihin kuin lapasiin. Ihana ostos jota harkitsin kyllä hetken, muita kirjoja en sitten selaillutkaan.


Lisäksi tein pari lehtitilausta. Messutarjoukset on yleensä varsin hyviä ja mukaan saa paljon kylkiäisiä. Modan tilasin 2 vuodeksi ja tilaajalahjana sain kaksi käsipyyhettä, huopalaukun (perjantain viimeisen kappaleen), voiveitsen ja kaksi kerää lankaa. Lisäksi sain muutamia lehtiä. Suuri Käsityö teki myös hyvän tarjouksen ja se tulee minulle myös ensi vuonna. Siitä sain tilaajalahjaksi saksisetin ja sukkakirjan joka tulee kotiin postissa. Ja tietenkin muutamia irtonumeroita.


Modan tilauksen kylkiäisenä tulleet langat päätyivät puikoille jo perjantai-iltana. Neuloin tyttärelle tuubihuivin johon käytin molemmat kerät. Huivi on muuten sileää oikeaa mutta aloitus- ja lopetusreunassa on muutama kerros nurjaa.


Malli: 100 silmukalla neulottu tuubi, ensin 2 krs nurjaa, muuten sileää oikeaa ja lopussa taas 2 krs nurjaa.
Lanka: Miss Tricot Filati Regalo 2x50 grammaa
Puikot: 5.5 mm pyörö


Koska lankaa tuntuu nyt tulevan joka puolelta, laitoin omiani vähän kiertoon. Tein sukkalankajämistä pieniä vyyhtejä ja jaoin ne halukkaille Ravelryssä. 400 grammaa lankaa katosi varastosta tosi nopeasti.4 kommenttia:

 1. Ihan kivoja löytöjä teit. Nuo messujen lehtitarjoukset on yleensä varsin reiluja;)

  VastaaPoista
 2. Heritage <3
  Se on jotain niin ihanaa. Ja juurikin tuon samaisen keltaisen ostin itse aiemmin syksyllä Helsingin Wanhan Sataman Kädentaitomessuilta. Päätyi sukiksi lahjapinoon, vaikka ensin meinasin ahneuksissani tehdä siitä jotain ihan vain itselleni. Kyseinen lanka on ah niin ihana neulottava, ainakin mun sormille sopii kuin nenä päähän. Unelmapehmoista, joustavaa, värit hehkuu ihan mielettöminä, ja lopputuote on kuin itsestään silotellun näköinen. Sukkana en ole sen kestävyyttä vielä testannut, mutta toivotaan parasta :)

  Vielä en ole tietäni löytänyt kirjoneuleiden pariin (joskus kokeillut kyllä, mutta ei meinaa hermot riittää), sen sijaan erilaiset pitsit ja muut kuviot kutsuvat. Kintaissa kyllä näkyisi monta herkullista kuviota... Mahtavat hankinnat :)

  -S-

  VastaaPoista
 3. Oi tuota sun kinnaskirjaa! Lauantaina oli sen kirjapöydän ympärillä niin hirveä ryysis että suosiolla jätin väliin. Kyllä nyt harmittaa! Olen heikkona virolaisiin kirjoneuleisiin ja jos olisin arvannut tuollaisen herkun löytyvän, olisin kyllä kiilannut kaivelemaan kirjakasoja!

  VastaaPoista
 4. Haa, samaan kinnaskirjaan lankesin minäkin :D, muita en ostanutkaan (siis kirjoja!)

  VastaaPoista