sunnuntai 18. joulukuuta 2016

18. joulukuutaSukkasatoa kerättiin aiemmin tänä syksynä ja kirjoitin myös ohjeen sukkasadon lämmittelyksi elokuussa.


Julkaisin ohjeen mysteerinä ja siksi ohjeessa ei ole ollut edes kuvia. Yhdistin ohjeessa pari pitsimallia japanilaisesta mallineulekirjasta ja perinteisiä kirjoneulekuvioita.


Ohjeen kirjoittaminen ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi ja tämä mun menetelmä on varmaan kaikkein huonoin. Neulotaan ensin sukka ja sitten toinen ja sitä toista neuloessa kirjoitetaan muistiinpanoja jos vain suinkin muistetaan. Ja sitten kun toiset neuloo sillä ohjeella niin virhehän sieltä löytyy. Laskin muka kantapään lisäykset valmiista sukasta mutta piirsin kaavion vähän väärin ja silmukkamäärät ei täsmänneetkään. Ohje on nyt korjattu mutta näistä sukista valkoisen parin kantapää ei ole ihan ohjeen mukainen.


Malli: Pitsiä ja perinteitä
Lanka: Alize superwash 100 valkoinen, punainen ja beige, Drops Fabel sinapinkeltainen
Puikot: 2.25 mm

1 kommentti:

  1. Mulla on aika pitkälti sama ohjeenkirjoitusmetodi. Nytkin työpöydällä lojuu elokuussa neulottu sukkapari, josta oli tarkoitus tehdä ohje. Sukkien lisäksi olemassa on vain ruutupaperikaavio kuvioista, ei mitään muistiinpanoja silmukka- tai kerrosmääristä... Ns. perussukissa tuo toimii nykyään ihan ok, mutta em. sukat ei ole ihan vakiot. Noinkohan ohjetta syntyy enää. Puikoillakuin on pari, josta voisi tehdä ohjeen, vielä ehtisi joitain muistiinpanoja tehdä, jos fiksu olisi...

    VastaaPoista