sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Lohikäärmeet

SockMadness kisan neljännellä kierroksella neulottiin lohikäärmeitä. Ihan kivaa, pääasiassa perus kirjoneuletta ja vähän palmikoita. Takaosan lohikäärmeissä ohjeistettiin käyttämään tikapuusilmukoita pitkien langanjuoksujen sitomiseen (en muistanut kuvata sukkia sisältä enkä mene enää ulos, siellä on siitepölyä).


Tämäkin kierros on ollut aika nopea, joukkueista pääsee jatkoon kymmenen neulojaa ja ensimmäiset joukkueet olivat täynnä muutaman päivän kuluttua ohjeen julkaisusta.


Nyt kun kirjoitan tätä, odotellaan viimeisen joukkueen viimeisen paikan täyttymistä. Ohje julkaistiin viime viikon torstaina iltapäivällä ja neulonta-aikaa on tälläkin kierroksella kaksi viikkoa, kierros loppuu siis viimeistään torstaina. Siinä viimeisessä joukkueessa on kyllä jo 11 valmista sukkaparia mutta kahdella on on sukissaan virheitä, ekan kantapäästä puuttuu pari kerrosta ja toisen kirjoneule on vähän virheellinen.


Tuota toista hylkäystä en oikein ymmärrä kun virheet on etuosan kirjoneuleessa ja kuvio näyttää jakuvan takana (siis toi lohikäärme) ihan oikein. Eli työtä tehty ihan sama määrä mutta kaavion seuraamisessa on ollut ongelmia. Koska kyseessä on hitain joukkue, neuloja on luultavasti varsin kokematon kirjoneuleessa eikä ole varmaan edes huomannut virheitä neuloessaan. Ihmeen tiukka tuomarointi tänä vuonna, tämä on kuitenkin se kilpailu missä annettiin testineulojan osallistua finaaliin muutama vuosi sitten.


En ollut ihan kauhean tyytyväinen värivalintoihini tällä kertaa. Langat on kyllä ihanat ja kuviot erottuu livenä paremmin kuin kuvissa. Nämä sukat jäänee mulle itselle kun kokokin on aika sopiva.


Malli: Expecto Draconum
Langat: Drops Fabel, kirjava ja Lanitium ex Machina perussukka, Poison frog
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko1 kommentti:

  1. Tiukat on säännöt nyt. Toivottavavasti ovat vielä viimeisellä kierroksellakin.
    Viimevuonnahan eräs suunnittelija osallistui oman sukkamallinsa kisaan, kun oli unohtanut itsekirjoittamansa ohjeen. Ja sama suunnittelija sai kisasta useamman palkinnon. No vapaaehtois työnähän ne mallit taitaa mennä, mutta ihmettelin.
    Kauniit lohikäärmeet sinulla.
    kopmar

    VastaaPoista