keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kesähepene

Kesäkuun lopulla, kun neulefesterit lähestyivät kovaa vauhtia, päätin neuloa itselleni ponchon johon olin ihastunut jo toukokuussa kun Suuri Käsityö lehti ilmestyi.


Langaksi valitsin muutama vuosi sitten ostamani puuvilla-bambusekoitteen. Tein pikaisen mallitilkun ja aloitin neulomisen sunnuntaina, vajaa viikko ennen festareita.


Viikko oli töissä aika kiireinen ja en jaksanut neuloa ihan niin ahkerasti kuin olin ajatellut. Poncho on tehty kahdesta suorakaiteen muotoisesta palasta (molemmat samanlaisia ja vähän ennen loppua päätellään noin puolet silmukoista) ja sain toisen palan valmiiksi vasta myöhään perjantai-iltana tai siis aikaisin lauantaiaamuna.


Onneksi olin jo kastellut ja venytellyt ekan kappaleen aiemmin joten vain toinen pala oli hieman kostea kun aloin yhdistellä palasia lauantaiaamuna. Jos tää näyttää vähän hätäisesti kokoonkursitulta niin se myös on sitä. Päättelin langanpäät autossa matkalla kohti Jyväskylää ja toivoin että sain kaikki piiloon.


Väri on todellisuudessa vähän vihreämpi, ihan kivan kesäinen. Sain muutaman kommentin tästä Jyväskylässä ja tykään itse kovasti. Käyttövaate tämäkin.


Malli: Lincys lacey poncho, linkki Katian nettisivulle mutta ohje suomeksi Suuri Käsityö 5/18
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo vähän alle 300 g isommalla silmukkamäärällä pienemmän koon mitoilla
Puikot: 4 mm pyöröpuikko


3 kommenttia:

  1. Aivan upea! <3 Tällaisesta tykkäisin itsekin. Ihana.

    VastaaPoista
  2. Upea ja käytännöllinen poncho! Harmi etten huomannut tätä enkä sinua festareilla, olisi ollut niin mukava tavata! Ehkä ensi vuonna. =)

    VastaaPoista
  3. Ai että miten upea! Minäkin tahdon tämmöisen! Pitää kaivaa tuo ohje jostain. :)

    VastaaPoista