keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Joululahjasukat 3

Tein vielä kolmannetkin melkein samanlaiset sukat. Nämä valmistui ennen joulua.


Ostin langan Jyväskylän kesäisiltä neulefestareilta varmaan toisena kesänä kun festarit järjestettiin. Ekalla kerralla ostin pääasiassa suomalaisten värjäreiden lankoja ja neuloin kaikki pois ennen seuraavia festareita.


Toisella kerralla ostin myös erikoisempia ulkolaisia lankoja. Ja tämän vyyhdin ostin kun lanka oli kivan pehmeää ja näytti sopivan sukkakäyttöön. Mutta meinasin pudota pyllylleni kun kuulin langan hinnan, varmasti kallein koskaan ostamani vyyhti.


En kehdannut siinä sanoa että en osta näin kallista lankaa joten vyyhti on odottanut sitä täydellistä ohjetta pari vuotta. Päätyi sitten ihan perussukkiin ja vielä lahjasukkiin kun täydellistä ohjetta en löytänyt ja ostos harmitti vielä näin pitkän ajan jälkeenkin.


Mitään järkevää syytä mun harmistukselle ei edes ole. Käyn töissä ja mulla on kyllä varaa ostaa tämmöistäkin lankaa. Ehkä se että neulon paljon ja suht nopeasti vaikuttaa, halvemmissakin langoissa on kivoja ja paljonkin. Sukat kestää sen mitä kestää ja heitetään sitten pois.


Ehkä ostan seuraavan kalliin vyyhdin johonkin huiviin tai vaikka erikoisemmat paitalangat. Tai sitten jätän ne vaan muille myös jatkossa. Kaunistahan tämä lanka on ja ihan kiva neuloa, väritys muistuttaa livenä vanhan harmaantuneen koivun runkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti