sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Kanarialla

Jos odotat näkeväsi kivoja neuleita, kannattaa palata blogiin vasta ensi viikolla. Joulukuussa tulossa taas perinteinen joulukalenteri.


Tällä viikolla kuvia meidän lomalta. Jos lomakuvat ei kiinnosta, niin palaathan ensi viikolla.


Meidän loma Gran Canarialla oli oikein onnistunut. Auringonottoa altaalla ja kävelyä joko rantatiellä tai sitten ihan vedenrajassa. Lämpöä noin 25 ja aurinkoista koko viikon.


Varpaat kastelin Atlantissa monta kertaa, saaren hiekka on tummaa ja jalat oli aika mustat hiekalla kävelyn jälkeen.


Myös kengistä sai kaataa mustaa hiekkaa useamman kerran.


Mun loman kohokohta oli opastettu pyöräretki. Olisin halunnut vuokrata pyörän muutamaksi päiväksi mutta mies ei. Onneksi suostui edes yhteen retkeen.


Retken järjesti Free Motion. Varattiin retki liikkeessä joka oli pienen matkan päässä meidän hotellilta, varauksen olisi voinut tehdä myös netissä.


Retkeen kuului kuljetus lähtöpaikalle. Hieman epäilytti onko meillä väärä aika kun jouduttiin odottamaan kuljetusta aamulla noin puoli tuntia. Auto kiersi hakemassa myös muita pyöräilijöitä, kyytiin tuli toiselle retkelle osallistunut suomalainen ja kaksi saksalaista.


Meiltä oli kysytty pituus retkeä varatessa joten melkein kaikille löytyi sopiva pyörä valmiiksi säädettynä. Itse säädin hieman pyöräni penkkiä. Osallistuimme sähköpyöräretkelle ja nämä pyörät olivat hieman tehokkaampia kuin mun oma sähköpyörä.


Opas kulki melkein koko matkan porukan ekana ja pysäytti meidät ennen isoimpia risteyksiä ja muutenkin pitkin matkaa kertoakseen saaresta ja reitistä. Meitä retkeläisiä oli kaikkiaan yhdeksän, kuusi saksalaista, yksi englantilainen ja me kaksi suomalaista. Näytettiin ihan sunnuntaipyöräilijöiltä teepaidoissa ja shortseissa mutta mentiin lujaa ja ohitettiin monia muita.


Retkeen kuului kevyt lounas ja sitä varten pysähdyttiin pieneen ravintolaan retken puolivälissä.


Yhdeltä retkeläiseltä hajosi pyörästä rengas ja se vaihdettiin lounaan aikana. Lisäksi yksi retkeläisistä ei ollut ymmärtänyt laittaa ajotietokonetta (=moottoria) päälle pysähdyksen jälkeen ja jäi hurjasti muista jälkeen kun sähköpyörä on raskas ilman avustusta ja mentiin ylämäkeen. Tämä retkeläinen oli yrittänyt selittää ongelmaansa edellä ajavalle mutta englantilainen ei ymmärtänyt saksaa joten opas kävi sitten noutamassa ja neuvomassa.


Retkellä selostus oli englanniksi ja saksaksi. Matkaa kertyi lähes 35 km, nousua (ja laskua) n 500 m ja keli oli mitä parhain, harmitti kun toinen sähköpyöräretki olisi ollut meidän lähtöpäivänä eikä päästy sille.


Kotona odotti luminen maisema ja ihanan raikas sää. Kyllä mä näissäkin maisemissa mielelläni kävelen.

1 kommentti: