keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Oho, hups

Aina ei vaan voi onnistua.


Ravelryssä pyöri ennen joulua karuselli josta sai huutaa itselleen muille tarpeettomia käsityöjuttuja.


Huusin itselleni lastenneuleita sisältävän Joridin neuleita lapsille kirjan. Kirjassa on ohjeita lasten sukkiin, lapasiin ja pipoihin. Koska pienillä pojilla on kyläillessään usein lapaset kotona niin päätin neuloa ekaksi pienet lapaset.Ensimmäinen lapanen valmistui yhtenä tammikuisena sunnuntaina ja jäi sitten ilman peukaloa odottamaan paria.


Aloitin toisen lapasen helmikuun puolella ja sain lapasen melkein valmiiksi päivässä kunnes huomasin tehneeni sen eri langasta kuin ensimmäisen. Muistan heittäneeni lankakerän lapaspussiin jossain vaiheessa ja ilmeisesti siivosin sitten samalla sen oikean kerän jonnekin hukkaan.


Tungin lapaset pussiin ja halusin unohtaa koko asian. Lapsenlapset olisivat tarvinneet niitä pieniä lapasia useammankin kerran joten päätin neuloa eriparin lapaset vihdoin valmiiksi. Ohjeen mukaista kirjoneulepeukaloa en tehnyt kun en vieläkään tiedä missä se alkuperäinen lankakerä on.


Malli: Kirahvilapaset, Joridin neuleita lapsille kirjasta
Langat: West Yorkshire Spinners Signature 4 ply, ruskea, Lanitium ex Machina perussukka väri Neptunus ja Kässäkerho Pom Pom BFL Sock, väri Muste
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko ainakin toisessa lapasessa. Voi olla että tein ekan isommilla puikoilla, nää on myös eri kokoiset ja kastelematta koska edelleen harmittaa

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että toisillekin sattuu näitä. Mun on pakko laittaa kaikki Ravelryyn muistiin heti, kun aloitan uuden työn. Muuten en muista mittään.

    VastaaPoista
  2. Minusta nuo on hauskat, kun on hiukan eri väriset.

    VastaaPoista