keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Unikko meets tasaraita

 Netti on ollut viime aikoina pullollaan erilaisia unikkosukkia. Näihin löysin kaavion  https://diyprojectsfinnish.wordpress.com/.

Tytär tahtoi myös unikkosukat ja jonain heikkona hetkenä lupasin neuloa ne hänelle.

Kaavion silmukkamäärä sopii varmaan paremmin vähän paksummalle langalle mutta minä neuloin nämä Kirjo-Pirkka langasta, siis varsin ohuesta sukkalangasta. Puikot 2,75 mm joten sukista tuli kuitenkin varsin sopivat.

Sukissa on tikapuusilmukoita melkein koko matkalla. tein niitä myös kärkeen jossa ei enää ollut kirjoneuletta. Neuloin tikapuusilmukat oikein ja täytyy myöntää että en ole hetkeen neulonut mitään näin hankalaa. Sain katsottua telkkarista vain suomenkielisiä ohjelmia.

Tein näistä omannäköiset sillä että jatkoin kukat loppuun kärjessä ja kantapäässä. Ja tein kirjoneuletta myös terään.

Kantapäätä mietin aika kauan ja tein siitä lopulta raidallisen, onhan tasaraitakin Marimekkoa.

Unikkokaavio siis täältä.

4 kommenttia:

 1. Hienot sukat! Mietin useamman kerran ennen kuin aloitan, vaikka lapsenlapsista tytöt tykkäisivät. Pitäisi opetella tikapuu-tekniikkakin.

  VastaaPoista
 2. Näitä Unikkosukkia on nyt taas näkynyt siellä ja täällä. Joskus muinoin Marimekko oli kovin tarkka kuvioistaan, ei taida enää tekijöiden perässä pysyä. Joskus joku oli omalle seinälleen maalannut unikkotaulun ja sitäkään ei olis saanu julkisesti blogissa näyttää, sanoi Marimekko.

  VastaaPoista
 3. Millä tekniikalla/ohjeella olet tuon kantapään tehnyt? Itsellä samanmoiset sukat tulossa, mutta kantapäätä joutunut jo monesti entraamaan eikä tule hyvä. Haluaisin jatkaa kuvion kärkeen saakka, kun olisi nätimpi kuin yksivärisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapää on ranskalainen, tällä kertaa kirjoneuleena ja kiilakavennukset sukan pohjassa vaatii hieman laskemista ja kantalapussa kirjoneuletta pitää neuloa myös nurjalla.

   Poista