sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Mansikoita helmikuussa

mansikoita


Meillä on tänään syöty mansikkakakkua, tuoreet mansikat on portugalilaisia ja maistuvat ihan makoisalle näin keskellä talvea vaikka eihän ne tietenkään kotimaisia voita.

Olen aloittanut hurjan loppukirin hamsterikuukauden lähestyessä loppua, olen vain virkannut ja neulonut monta päivää. Ensin sain valmiiksi raitasukat Novitan tico ticosta ja Opalin sukkalangasta. Malli on ihan perus ylhäältä alas ja neulottu 2.25 mm sukkapuikoilla. Lankaa kului 70 g.


Sukkien jälkeen tein pikaisen pipon mutta siitä ei nyt ole kuvaa kun se ainoa minkä otin ei sitten kuitenkaan onnistunut, lopun yhteiskuvassa pipo kyllä on. Mallina Wurm, puikot 4 mm ja lanka Kauhavan Kangas-Aitasta ostettu Efsun, 100 % villalanka Turkista. Pipon malli on ihana ja se tulee varmaan ihan omaan käyttöön.

Sitten se loppukiri. Noiden edellisten jälkeen langankulutukseni helmikuussa oli vähän reilu 2 kg. Ihan hyvä saavutus varsinkin kun olen ollut töissä kaikki arkipäivät. Sain kuitenkin jostain idean virkata paksua lankaa isolla koukulla ja koska minulla ei ole kovin paksuja lankoja varastossa niin ohuet langat moninkertaisina saivat luvan toimia.

Aloitin keskiviikkoiltana ja torstaina oli valmiina tämä:

Lankana Novitan Tahiti ja joku K-kaupan oma lanka vuosien, ehkä jopa vuosikymmenten takaa, koukku 7 mm. Lankaa kului 560 g.

Seuraavaksi valmistui lauantaina tämä:

Ihan samoista langoista, värit vähän muutettu. Langankulutus 640 g.

Ja tänään valmistui sitten tämä eilen aloitettu:

Tässä lankana Novitan Tahiti ja Lidlin puuvillalanka, koukku 8 mm. Lankaa kului 700 g ja ohje on Kauhavan Kangasaitasta.

Jos joku ihmettelee mitä noi on niin nehän on tietenkin meidän uudet vessanmatot :) Ja tuollaisen kukkamaton saan tehdä kuulemma myös tyttären opiskelija-asuntoon, nyt pitäisi vain löytää vaaleanpunaista lankaa jostain.

Sitten vielä yhteiskuva jossa näkyy mattojen koko paremmin ja myös se pipo.

Helmikuu päättyy huomenna ja mun pitäisi saada valmiiksi ainakin oma paitani. Takakappaleesta puuttuu vielä 10 cm ja sitten siihen pitää tehdä vielä kaulus.

2 kommenttia:

  1. Ompas namin näköinen kakku!!! Ja ihania neule-ja virkkuu töitä! PAALJON ONNEA!!!!!!

    VastaaPoista
  2. Oletpa ollut ahkera :) Ihanat sukat ja kivat matot.

    VastaaPoista