tiistai 31. toukokuuta 2011

15 paria sukkia

Tai sitten jotain ihan muuta. Lankaa kului kuitenkin 1050 g ja siitä määrästä taitaisi saada noin 15 paria aikuisten sukkia. Ainakin jos lanka on tätä ohutta sukkalankaa. Mutta tämä saattaa lämmittää ihan yhtä kauan kuin tuollainen määrä sukkia.


Eli peitto on vihdoin valmis. Ihan sopivasti ennen koulujen päättymistä, toivottavasti kelpaa lahjan saajalle.


Palaset oli valmiita jo ajat sitten. Aikani niitä pyörittelin ja sovitin yhteen, enkä saanut värejä sopimaan vierekkäin. Olin päättänyt yhdistää palaset valkoisella joten ajattelin kokeilla muutamman tilkkuun valkoista reunusta ja koska se näytti sopivalta niin reunustin sitten ihan kaikki palaset.


Sitten yhtä äkkiä, lauantai-iltana kaikki palat oli reunustettu valkoisella ja oli aika miettiä miten yhdistän palaset. Noita erilaisia kirjavia lankoja oli käytössä paljon, joitain vain muutaman palasen verran ja toisia jopa kymmenen palasta. Alunperin olin ajatellut tehdä tästä sellaisen kaikenkirjavan sekamelskan, ei yhtään samanlaisia paloja vierekkäin, mutta jo aiemmin paloja yhteen sovitellessani se ajatus oli alkanut tuntua aina vaan huonommalta. Kasasin siis samasta langasta tehdyt palaset yhteen ja mietin ihan pienen hetken. Sitten aloitin palojen sommittelun, ensin nurkkaan kolme harmaata palaa, perään oranssit, sitten punaiset, violetit, siniset, vihreät, ruskeat ja mustat. Sehän on siinä. Sitten vain palat kasoihin oikeaan järjestykseen ja enää ei saanut miettiä olisko joku toinen järjestys ollut parempi.


Paloja yhdistäessä sain pelätyn suru-uutisen ja siksi koko peiton ympärillä on myös musta kerros. Se tuo tavallaan peittoon ryhtiä ja muistuttaa minua tärkeästä ihmisestä (vaikka peitto ei siis jää meille, kuvat jää muistuttamaan). Peitto on aika suuri, n 150x200 cm.


Ohje löytyy siis täältä, hukkasin tosin tulostetun ohjeen jo ensimmäisten palasten jälkeen, suurin osa on tehty muistista ja sitten tein vielä tuon ylimääräisen kerroksen ja yhdistin ihan omalla tavalla. Koukku 4 mm ja valkoinen lanka ticoticoa, sitä kului vähän vajaa neljä kerää. Kirjavat palat sekalaisia sukkalanka jämiä.

Loppuun vielä jotain melkein valmista, ei kylläkään käsityötä :)


Juhlien jälkeen jatketaan taas.

15 kommenttia:

 1. Ihana peitto! Kelpaisi HYVIN! :)

  VastaaPoista
 2. Valtavan upea peitto, varmasti on saajalleen mieluinen!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis! Ihme on jos ei kelpaa, arvokas lahja!

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän kaunis peitto!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis! Ihanat värit ja asettelu :).

  VastaaPoista
 6. Huokean ihana peitto! Kyllä kannatti pähkäillä palojen järjestystä, värit ovat nyt todella upeat.

  VastaaPoista
 7. Ihana peitto. Värit menevät kauniisti. Juuri tuollaisen peiton minäkin haluaisin tehdä.

  VastaaPoista
 8. IHANA PEITTO! Ja varmasti myös mukavan tuntuinen, kun on noin ohutta lankaa. Minullakin olisi varastossa aika monta nyssäkkää sukkalangan jämiä....

  VastaaPoista
 9. Aivan upea peitto! Ja tuolla lailla ne palojen värit kyllä sopii hyvin yhteen, tämä oli varmasti parempi sommitteluvaihtoehto, kuin sellainen sekalainen!

  VastaaPoista
 10. Todella upea peitto! Kaunis sommittelu!

  VastaaPoista
 11. Aivan mielettömän ihana peitto!

  VastaaPoista
 12. Upea peitto! Erityisesti värisommittelu!

  VastaaPoista
 13. Waude!
  Tosi upeasti sommiteltu palakokonaisuus. Kerta kaikkisen ihana !!

  *Aikku*

  VastaaPoista