sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Ristinolla

Viikon aikana on taas valmistunut yksi sukkapari. Lankana Garnstudion Fabel ja Novitan tico tico puikkona 2.5 mm pyöröpuikko, tein sukat yhtäaikaa.


Ohje on kirjasta Upeat kirjoneulesukat, tämä malli siis.  Kirjassa sukkiin ei oltu tehty kantakiilaa ollenkaan vaan kantapään jälkeen jatkettiin ihan samalla silmukkamäärällä kuin ennen kantapäätä. Itse kuitenkin tykkään kantakiilasta joten tein sellaisen myös näihin sukkiin. Kärkikavennus on myös vähän eri kuin ohjeessa.

Sain sukat valmiiksi perjantai-iltana, lauantaiaamuna otin muutaman kuvan sukista ja laitoin sukat pieneen projektipussukkaan aiemmin valmistuneiden sukkien kanssa, tapasin yhden arvontavoittajan pikaisesti lauantaina ja säästin postikuluissa :) Ja sain samalla reissulla aivan ihanan lankayllätyksen, kiitos Tarja, oli kiva tavata.

Aina joskus tulee vastaan kyselyitä miten lankoja pitäisi pitää kun tekee kirjoneuletta. Mun tapani ei varmasti ole se ainoa oikea mutta mä pidän siis molemmat langat samassa kädessä, muuten ihan samoin mutta etusormen päällä langat on noin sentin päässä toisistaan.

Tuosta sitten teen silmukan aina sillä värillä mikä milloinkin on vuorossa. Ja jos lankoja pitää kiertää toistensa ympäri niin sekin on helppoa kun langat on lähellä toisiaan.

Tuossa viimeisessä kuvassa näkyy nyös keskeneräinen pitsineule jonka lupasin tyttärelle joskus ennen joulua ja johon langat tuli joskus joulun jälkeen, kyllä se vielä valmistuu vaikka ei ehkä vielä ensi viikolla.
8 kommenttia:

  1. Herranjestas,miten upeat sukat!

    VastaaPoista
  2. Voi, oikea taidon näyte. Minäkin pidän lankoja noin, mutta mulla menee vielä langat eri sormien lomaan. Niin, että toinen lanka on keskisormen ja nimettömän välissä. Tuo kirja on hieno, mutten malttanut ostaa sitä vielä!

    VastaaPoista
  3. Kertakaikkisen upeat sukat! Lankoja pidän minäkin samalla tavalla.

    VastaaPoista