sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Särkynyt sydän

Anoppi oli käynyt meillä tässä taannoin kun tein noita oravalapasia. Oli kokeillut lapasta käteen ja tuumannut että voisi joskus pyytää minua tekemään hänellekin lapaset. Siitä se ajatus sitten lähti.

Mulla ollut tämä ohje jonossa pidemmän aikaa, sain ohjeen lahjaksi Ravelryn kautta jo liki vuosi sitten.

Kerrankin luin ohjeen huolella ja laitoin värit siihen järjestykseen mikä ohjeessa oli sanottu. Tosin tein ekan ranneosuuden ensin niin että värit olivat eri järjestyksessä, sitten purin sen yrityksen ja aloitin alusta. Sillä tosiaan on väliä missä järjestyksessä langat pidetään neuloessa.

Tykkään kovasti ja toivottavasti anoppikin tykkää, mies saa viedä nämä huomenna äidilleen. Ohje on siis Kristin's Lyre Flower Mittens. Lankana Novitan tico tico ja Fortissima Alpaka. Puikot 2.25 mm.

Kävin eilen ihan ekaa kertaa Tapion Kaupassa ja olihan siellä lankaa. Pystyin kuitenkin hillitsemään itseni aika hyvin vaikka kuski yritti kovasti yllyttää ostamaan kaikenlaisia lankoja. Lopulta omaan käyttöön taisi päätyä pari sukkalankakerää ja ontelokudetta tyttären mattoon. Samaiselle tyttärelle toin tuliaisina kolmet sukkalangat.

Ja sitten ostin vielä kerän vauvalankaa kun tuo tuleva sairaanhoitaja on harjoittelemassa lastenosastolla ja halusi että teen sinne ainakin yhdet pienet tossut. Ne tossut (tai oikeastaan sukat) valmistuikin aika pikaisesti, eilen aloitin ja sain valmiiksi jo muutama tunti sitten. Aloitin myös toiset tossut kaupanpääliseksi saamastani langasta, ne valmistuu toivottavasti vielä tänä iltana että tytär saa ne mukaansa huomenna.


 Lankana Dropsin Baby Merino, puikot 2.25 mm. Lankaa kului vähän yli puoli kerää. Ohje täältä. Lankaa oli tosi mukava neuloa, voisin kuvitella tekeväni tästä joskus jotain isompaakin.

 Otsikon särkynyt sydän tulee muuten siitä että lapasten kuviot ei ole oikeastaan sydämiä vaan kuvaavat tuon nimistä kukkaa. Kasvia joka ei valitettavasti viihdy meidän pihassa ollenkaan, olen yrittänyt ainakin kolme kertaa ja aina se häviää talven aikana. 

16 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset.

  Tapion kaupassa menee aivan pyörryksiin lankapaljoudesta. Vasta useamman kerran käytyäni olen päässyt melko lailla järjestykseen sen kaupan kanssa. Kunhan eivät vain vaihtaisi hyllyjärjestystä, niin tietäisi missä mitäkin on.

  Meillä särkynyt kasvaa tietyssä kukkapenkissä. Olen kokeillut moneen kohtaan. Mutta vain se yksi paikka on osoittautunut hyväksi. Paikan pitää olla talvella tarpeeksi kuiva, ettei juurakko pehmene. Selvisi eloon, vaikka myyrät olivat puolet juurakosta syöneetkin.

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset! Ja väritkin on ihan miun mieleen! Todella siistit :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lapasmalli. Kävin saman tien laittamassa sen suosikkilistalleni. Söpöt ovat sukatkin!

  VastaaPoista
 4. Really beautiful mittens. Gorgeous color combination with the winter-snow in your pictures =)

  VastaaPoista
 5. Vau! Ihanasti menevät sydämet limittäin. Melkoiset on myös sukat! :D

  VastaaPoista
 6. Huikean kauniit lapaset - nuo väritkin ovat niin levolliset.

  VastaaPoista
 7. Ihanat lapaset. Kyllä anoppi on varmasti tyytyväinen miniäänsä kun saa näin upean lahjan. Söpöt vauvan sukat myös .

  VastaaPoista
 8. Hyvin kauniit herkät lapaset!

  VastaaPoista
 9. Kauniit lapaset! Niin kuin nuo edellisen postauksen sukatkin!!

  VastaaPoista
 10. Todella kauniit lapaset!

  Blogissani olisi sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista