sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Enkeleitä

Neulova ystävä pyysi tekemään hänelle Neulomon extraideoissa olevalla ohjeella lapaset. Tietenkin lupasin. Haettiin yhdessä kuvioväriksi sopivat langat ja pohjavärin otin omasta varastosta.

Kuvioväriä oli kaksi kerää ja aloitin kummankin kerän sisältä. Ekaksi tein nuo tummemmat lapaset. Siis ei paljon yhtään punaista vaikka kerä näytti hyvinkin punaiselta.

Tein sitten toisenkin parin jos siitä vaikka olisi tullut punaisempi. No tulihan siitä ehkä vähän. Lankaa jäi vieläkin mutta tuskin teen kolmatta samanlaista paria, epäilen nimittäin että niistä kolmansista tulee hyvin samanlaiset tuon ekan parin kanssa ainakin kerän päällä on kovin tummia sävyjä.

Lankana näissä Drops Delight (punaoranssi) ja ekoissa lapasissa pohjavärinä Lanett ja toisissa Tico tico. Puikot 2.5 mm kulmikkaat sukkapuikot joista en vieläkään oikein tiedä tykkäänkö vaiko en.

Tein vain ekaan pariin tuon kierreraita-aloituksen toisiin tein oman sovelluksen. Ohjeessa tuossa alimmassa kuvioraidassa on nimi mutta minähän en tiennyt mitä siihen olisi pitänyt kirjoittaa:) Ohje löytyy Novitan Neulomon extraideoista nimellä Ratun rasat ja sen on suunnitellut Lettu75.

Viikolla sain vihdoin Kaikki lähti lapasesta kirjan jonka tilasin jo tammikuun alussa kirjakerhosta. Tilasin tuon kirjan kanssa toisen kirjan jonka sain jo tammikuun aikana, laitoin sähköpostia kun kirja näytti olevan tilattavissa 3-5 päivän toimitusajalla mutta mun tilauksessa oli lukenut jo yli kuukauden ajan että tilapäisesti loppunut. Sähköpostiin vastattiin että tuon mun tilauksen kohdalla on joku tekninen häiriö ja kirja toimitetaan mahdollisimman pian. Odotin taas toista viikkoa ja laitoin uuden sähköpostin ja vasta sen toisen viestin jälkeen kirja toimitettiin. Omituista touhua.

Mutta kirja on kiva ja tulen luultavasti neulomaan siitä muutamia malleja. Tosin saatan muuttaa lankoja ohuemmiksi kun osa neuleista on mulle ihan liian paksun näköisiä. Onneksi tuossa on useampia kokoja joten langan vaihtaminen on ihan helppoa.

Ja loppuun taas luontokevennys, me kun asutaan täällä keskellä ei mitään niin omalla tontilla voi joskus olla yllättäviä vieraita:

Mä en valitettavasti nähnyt näitä peuroja livenä mutta pojat oli laskeneet että kyllä niitä ainakin 40 oli. Jälkiä näkyy metsässä vaikka kuinka paljon mutta taisivat jatkaa matkaa samantien.

21 kommenttia:

 1. Molemmat parit on IHANAT ! Nuo punaisemmat taitavat päätyä huomenissa saajansa postilaatikkoon. Vielä saattaa tulla muutamia lapasia vaativia aikaisia aamuisia tai iltaisia työmatkoja ;). Toinen pari tahtois ihan varmasti päästä ensi viikolla Hesaan ;). Tuhannet kiitokset (taas) upeista lapasista.

  VastaaPoista
 2. Ihanat nämä enkelilapaset. Otin kanssa tuon ohjeen toissa viikolla neulomosta. Kiva tietää, mistä langasta teit. Voi itse kokeilla kanssa. Jos vain joskus pääsen to do listalla tähän ohjeeseen asti. Molemmat värivaihtoehdot ovat kauniita.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on kauniita lapasia! <3

  VastaaPoista
 4. Maailman ihannimmat lapaset <3 Kivoja vieraita teillä käy pihassa. Meillä ei käy kun siilejä kesällä ja citykettu.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania lapasai <3 Voi kun osaisin...

  VastaaPoista
 6. Mykistävän hienot lapasparit kyllä!

  VastaaPoista
 7. Upeita lapasia. Tuo malli on aivan ihana ja olenkin jo metsästämässä sitä itselleni. Siun lapasista näen, että liukuvärjätty lanka sopii noihin hienosti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Päivi ja Marjo noista niin kauniista punaisista enkeleistä!!! Ne pelasti koko viikon!!! KIITOS!!!

  VastaaPoista
 9. Hyvin kauniit lapaset! Malli on kiva ja väritys tosi hieno!

  VastaaPoista
 10. Ei voi kuin ihmetellä neulomistaitoasi. Nämäkin lapaset ovat niin kauniit.

  VastaaPoista
 11. Kerrassaan ihania enkulilapasia!

  VastaaPoista
 12. Ihania enkelilapasia!! Olet oikea taituri kun katselin noita sukkiasikin.

  VastaaPoista
 13. Heisann 😊 They are so beatuiful! Do you have the pattern for the mittens? I have been in contact with Novita and they don't have the pattern anymore. Best wishes, Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi. Yes, I have the charts, this is not actually a pattern but charts. Email me if you are still interested. This is not my own pattern.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 14. heips! Näitä olen katsellut nyt useampaan kertaan, niin kauniit ovat, taitava olet. Enkeli-ihmisenä nää olis just mun lempparit, mutta itse kun en neulo vaan äidille ohjetta etsin niin osaatko sanoa mistä löytäisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta ei taida löytyä enää mistään, oli joskus Novitan nettisivuilla käyttäjien omissa ohjeissa. Ruutupiirroksen voin vielä löytää joten laitahan sähköpostia.

   Poista
 15. Beautiful mittens. Searched all over the internet for the pattern. I would love to knit them. Can I ask where I can find the pattern?

  VastaaPoista