sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hiilenharmaata

Tytär tykästyi virolaisen Käsityö-lehden talvi 2011 numerossa olleeseen huivijakkuun. Tai oikeastaan niihin molempiin. Puikoille päätyi tämä vähän pidempi malli. Tosin nyt kun olen selannut Ravelryn projekteja niin siitä toisesta on tehty muutama pidempi versio.

Langan tilasin Englannista, Colourmartilta. Tämä on hyvin ohutta merino-kashmir-sekoitetta joka oli keritty valmiiksi kaksinkertaiseksi. Tilasin langan joulukuun alussa ja se tuli joskus joulun jälkeen, jouluruuhka selittänee hurjan pitkän toimitusajan.

Puikot 3 mm ja tämän tekemiseen kului yllättävän paljon aikaa.

 Jakku on täysin saumaton, hihoja varten jätettiin aukko jonka reunasta silmukat poimittiin. Mä teen edelleen mieluiten saumallisia vaatteita, saumojen ompelu on mun mielestä ihan kivaa.

Tytär pitänee tätä jakkua useimmiten näin auki.

Puikoilla on nyt varsin värikkäitä sukkia. Saas nähdä saanko ensi viikolla valmiiksi yhtään paria, työt haittaa aina vaan enemmän harrastuksia.

10 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana, jälleen kerran!
  Meillä tytär katselee jo kesämalleja ja toivoo aika montaa...
  Saas nähdä ehdinkö työltä ja opiskeluilta tekemään mitään.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis.
  Kumpa joskus itsekin uskaltaisin aloittaa noin isotöisen neuleen.
  Ehkä joskus =D

  VastaaPoista
 3. Upea jakku!Itse en ole saanut mitään sukkia isompaa puikoilta aikaan vuosiin,mutta suunnitelmissa (taikka haaveissa) on;ehkä jonain kauniina päivänä...

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana jakku! Itsekin ihastuin tuohon ohjeeseen, mutta laiskis iski enkä jaksa aloittaa enää yhtään isotöistä juttua :)

  VastaaPoista
 5. Ihana. Ihan hirmuisen kaunis neule! Pitääkö tässä opetella nyt englannin lisäksi neulomaan viroksikin? :)

  VastaaPoista
 6. Hieno siitä tuli! Kiitos! Harmaa väri on suosikkini.
  Neulisti, ei ole pakko opetella neulomaan viroksi, koska Käsitöö-lehdellä ilmeistyy suomalainen versio Käsityö, siellä on kaikki suomeksi:).

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis, ja ihana väri! Löysin vasta blogisi ja lueskelin sitä pitkälle, teet ihan uskomattoman taidokkaita kirjoneuleita, niin siistiä jälkeä. Itse vasta harjoittelen sillä saralla, ja hankalaa on ;) Sateenkaari-tilkkupeitto oli myös todella ihana.

  VastaaPoista
 8. Upea neuletakki, väriä myöten hieno.

  VastaaPoista
 9. Ihanan takin olet tehnyt, toivottavasti tytär tykkää kanssa! Mä teen samasta lehdestä sitä lyhyempää jakkua, ja sen pidentäminen oli jotenkin ongelmallista miettiä. Uskon että hyvä siitäkin tulee, vaikka ei noin pitkä kuin tämä jakku. Kiva kun sanoit tykkääväsi saumojen ompelusta; täällä toinen joka tykkää ja jotenkin saan sillä tavalla aikaan ryhdikkäämpiä vaatteita ;) hauskaa et joku muukin voi ajatella näin!
  Outi

  VastaaPoista
 10. Kaunis! Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista