sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Identtiset kaksoset

Yksi arpavoittaja halusi palkinnoksi kämmekkäät ja koska niiden neulominen on niin kivaa niin tais lähteä vähän lapasesta:)

Joku varmaan muistaa semmoisen vanhan elokuvan kuin Identtiset kaksoset, näistä ensimmäisistä pareista tuli vähän semmoiset, samanlaiset mutta ei kuitenkaan samanlaiset.

Ensimmäinen pari on tehty Dropsin Alpakasta ja muistaakseni Ilun värjäämästä sukkalangasta. Puikot 2.25 mm kulmikkaat sukkapuikot. Toisessa parissa on ihan sama vihreäkirjava lanka ja Novitan Wool, puikot 2.5 mm bambuiset sukkapuikot. Puikoilla kokoeroa siis vain 0.25 mm, toinen lanka sama ja kämmekkäät on ihan eri kokoiset.

Näiden ohje löytyy Ravelrystä, Bird and Vine Mitts

Etsiessäni edellisviikolla esiteltyihin tossuihin lisää lankaa, löysin ohjepinosta lapasohjeen jonka sain talvella kun neuloin pyynnöstä muutamat lapaset. Samalla ohjeella sai tehtyä myös kämmekkäät ja minähän tein, oikeastaan aika monet.


Sinisissä on lankana Kirjopirkka ja tuo valkoinen on vähän mysteeri, aika pehmeää ollakseen sukkalankaa joten se vois olla vaikka Lanettia. Seuraavan parin kirjava lanka on Wollmeisea ja pinkki Cascade Heritagea. Viimeisen parin harmaa lanka on Hopeasäikeen kimallelankaa ja punainen Stepiä. Näissä kaikissa käytössä samat 2.5 mm bambusukkapuikot. Nämä painaa n 35 g/pari eli tosi hyvä jämälankatyö.

Maksullinen ohje löytyy Ravelrystä, Spring roses - in Vienna. Samalla suunnittelijalla näyttää olevan myös sukkaohje jossa on näitä ruusuja, pitäisköhän ostaa?

Koska kämmekkäät vie vain vähän lankaa ja niihin on helppo käyttää sukista jääneitä jämiä, otin vielä yhden ohjeen käsittelyyn.

Näissä lankana Anttilan Corallo, valkoista oli jäljellä 26 grammaa ja se kului kyllä aika tarkasti. Sinistä kului vähän vähemmän ja sitä olisi ehkä ollut jäljellä pikkuisen enemmän, loppuvaiheessa mietin jo resorien tekemistä sinisellä langalla. Puikkoina 2.5 mm ja 3 mm bambusukkapuikot.


Mä tajusin vasta neuloessa että näissäkin on tuommoinen pikkuinen lintu tuolla kiemuroiden keskellä, en jotenkin hahmottanut sitä ohjeen kuvasta ollenkaan. Tämäkin ohje löytyy Ravelrystä, ohje on ilmainen, Strawberry Victorian.

Luuliko joku että tein tuolla viimeisellä ohjeella vain yhden parin? Ehei, kun kerran aloitetaan jotain näin pientä niin sitten pitää tehdä useampia eri värisiä, näistä parempi kuva ensi viikolla:18 kommenttia:

 1. Kauniita on. Ruusu taitaa olla kaunein, mutta ei noissa muissakaan mitään vikaa ole. Ja olet sinä nopea. Kiva löytää uusia ohjeita kauttasi. Itse painiskelen kirjoneuleen parissa, mutta puutarhatyöt pakkaa viedä neulonta-aikaa, joten paljon ei valmistu.

  VastaaPoista
 2. Voi ihme kuinka ihania! :) En osaa valita nuista edes kauneimpia! :) onneksi ei tarvitse! :D

  VastaaPoista
 3. Oh. Oooh. Pitääköhän mun sittenkin sukkien sijaan jatkaa kirjoneuleharjoituksia kämmekkäiden voimin...

  VastaaPoista
 4. IHANIA kämmekkäitä, varsinkin nuo ruusukuvioiset!!

  VastaaPoista
 5. Kauniita, kauniita. Minun lemppari on myös tuo ruusukuvio.

  VastaaPoista
 6. Kauniita kämmekkäitä. Oot sie vain nopea neuloja.

  VastaaPoista
 7. No huh huh! Ihan muutamat kämmekkäät askartelit! :D Kauniita ovat kaikki.

  VastaaPoista
 8. Onpas niitä paljon ja kauniita! Kauanko teit näitä?

  VastaaPoista
 9. Voi hyvänen aika sun kanssas! :D Valtava määrä kämmekkäitä ja kaikki niin kauniita.

  VastaaPoista
 10. Upeita kämmekkäitä olet tehnyt. Minulla tuolla kirjoneulesaralla vielä opeteltavaa paljon..

  VastaaPoista
 11. Huh, niin kauniita kaikki ja niin nopeasti...nimimerkillä neulon yksiä kirjoneulesukkia kuukauden.

  VastaaPoista
 12. Joskus sitä vaan pääsee vauhtiin. :) Upeita töitä!

  VastaaPoista
 13. On siinä kämmekäspari poikineen ja kaikki niin kauniita!

  VastaaPoista
 14. Upea pino kauniita kämmekkäitä!

  VastaaPoista
 15. Onpas ihania ja niin herkullisen näköisiä erivärisiä. :) Pitääkin ottaa noita ohjeita omaan Ravelry-jonoon, kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista