sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Lisää tossuja

Ennen äitienpäivää etsin kuumeisesti nopeasti neulottavaa mallia anopin lahjaan ja sen viime viikolla esitellyn tossumallin lisäksi löysin toisenkin ohjeen jota oli pakko kokeilla. Nämä menee varmaan jollekin nuoremmalle tossuilijalle vaikka koko onkin ihan aikuisen.

Ohje löytyi saksalaisesta Regian sukkalehdestä jonka ostin marketista muutama vuosi sitten. Ostan melkein kaikki saksalaiset sukkalehdet jotka kauppareissuilla huomaan, en mä niistä usein neulo mutta löydän kivoja ideoita. Nämä molemmat on aloitettu lehden ohjeella mutta tehty loppuun omalla mallilla, lehdessä tossut olivat matalaa mallia ja niissä oli nauhat. Mun saksankielen opinnoista on jo muutama vuosikymmen joten ohjetta piti tavata jonkin aikaan ennenkuin ymmärsin mitä pitikään tehdä.

Lankana violetissa parissa Novitan tico tico ja Dropsin Fabel, Fabelia on vain pohjassa joka tehtiin kaksinkertaisella langalla. Kirjavat on Opalia ja tico ticoa. Violetti lanka loppui kesken ennen viimeistä tummaa raitaa ja aika monta pussia ja nyssäkkää piti kaivella ennenkuin löysin lisää lankaa, onneksi sitä kuitenkin oli vielä juuri sen verran kuin tarvitsin. Puikot pohjassa 3.5 mm ja muuten 2.5 mm.

Sitten ne viime viikolla mainitut pitkät sukat. Näissä käytetty samoja jämiä kuin niissä edellisissä sinisävyisissä sukissa, värejä vain huomattavasti vähemmän. Tämä sama kuvio löytyy myös niistä toisista sukista. Puikkona 2.5 mm pyörö, sukat neulottu yhtäaikaa.

Suurin osa langoista on alpakkasekoitetta ja sukat on aivan ihanan pehmeät, nää menee luultavasti tyttärelle joka on toivonut pitkiä sukkia jotka eivät kutita.

Omien jalkojen kuvaaminen on aina yhtä vaikeaa, näin jalat ylöspäin onnistuu jotenkuten (onneksi meillä ei ole naapureita lähellä:))

Sitten kun yrität ottaa kuvan edestä niin varpaat tai jotain muuta yhtä oleellista jää pois kuvasta.

Olin saanut taas jonkun haasteen, kiitos oikein kovasti. Nyt kun siitepöly estää suurimman osan pihatöistä, voin ehkä jopa ehtiä vastaamaankin, toivottavasti ainakin.

Yksi arpajaisvoitoista olisi jo valmis ellen olisi tehnyt aivan väärää lankavalintaa jonka takia valmista työstä tuli ihan liian pieni. Yritän ensi viikolla paremmalla onnella joten kenenkään ei vielä kannata odottaa postilaatikon kolahtavan.

5 kommenttia:

 1. Hauskat nuo tossut ja taas aivan ihanat sukat!

  VastaaPoista
 2. Kivat tossut ja kauniit sukat.

  VastaaPoista
 3. Ihan hulvattoman hauskat tossut. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa hauskat tossut ja aivan hurmaavat kirjoneulesukat!

  VastaaPoista
 5. Nuo sukat on kyllä aivan upeat ja ihanat värit olet niihin valinnut!

  VastaaPoista