sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kaikki aloitettu

Aloitin viimeiset varsinaiset hullutusprojektit jo toissapäivänä mutta myöhään eilen illalla loin silmukat vielä neljään sukkapariin. Fiksu olisi tietenkin aloittanut myös pari pipoa mutta mähän en ole oikeastaan mikään piponeuloja.

Kaikkiaan tuli siis aloitettua 50 työtä joista valmiina on noin kolmasosa. Ja keskeneräisistä suurin osa on parillisia juttuja joten taidanpa tietää mitä teen seuraavan kuukauden palkkatyön lisäksi, nukun ja neulon.

Tän viikon neulontatahdilla en tule onnistumaan tässä projektissa mutta olenpahan ainakin haastanut itseni. Viikolla valmistui vain yhdet sukat ja kämmekkäät sekä kolme kirjanmerkkiä.

Kuvan oranssi-ruskeat sukat oli valmiit jo viime sunnuntaina mutta kuvasin ne vasta tänään. Sopivaa kuvausympäristöä etsiessä totesin taas kerran kuinka keskellä luontoa tää meidän koti on. Kurkiperhe huuteli läheisellä pellolla ja lähti sitten lentoon kun menin vissiin liian lähelle. Ja juhannusyön taikoihin olisi löytynyt niittykukkasia vaikka kuinka ja paljon. Mun ei onneksi tarvitse moisia taikoja enää tehdä.

Ohje löytyy Ravelrystä, Eden Socks on hämmentävän samanoloinen kuin Ullasta löytyvä Vellamo  ja ehkä näitä samankaltaisia on muitakin.

Lankana Cascade Heritage ja puikot 2.5 mm. Huomasin toisen sukan loppupuolella että olin tehnyt ekaan sukkaan tuon varpaissa olevan kuvion ylösalaisin, onneksi huomasin ennenkuin tein kuvion toiseen sukkaan, molemissa on nyt sama virhe. SukkaKYH 11.

Koska väriyhdistelmä oli varsin toimiva ja lankaa jäi aika paljon, tein samoilla langoilla ja puikoilla seuraavaksi kämmekkäät.

Mallina sama Strawberry Victorian jolla olen tehnyt jo muutamat kämmekkäät aiemmin.

Tässä mallissa on aika vähän silmukoita joten saattaa olla että nämä menee lahjaksi nuoremmalle kummitytölle, tuli nimittäin aika pienet (menee mulle mutta mulla onkin pienet kädet). KYH 16 jos oikein laskin.

Vihreiden sukkien ohje löytyy Ullasta, Talvikki ohjeessa on lapaset ja sukat. Aloitin ohjeen silmukkamäärällä mutta kavensin aika pian neljä silmukkaa pois kun sukasta näytti tulevan liian leveä. Nyt koko näyttää ihan hyvältä.

Lankana Nalle ja puikot 2.5 mm. SukkaKYH 7.

Viikolla valmistui myös muutama virkattu kirjamerkki, niissä on vielä langanpäät päättelemättä ja ne pitää myös kastella tai ainakin höyryttää jotta voin ottaa julkaisukelpoisia kuvia. Jos muuta ei viikolla valmistu niin ne esitellään sitten taas ensi viikolla.

5 kommenttia:

 1. On sinulla urakkaa! 50 työtä. Tsemppiä! Katoin itsekkin ensin, että sukka oli Vellamo, mutta ei kuitenkaan. Melko lähellä ovat toisiaan. Mukavia kutomishetkiä sinulle. Minulla enää 16 keskeneräistä...

  VastaaPoista
 2. Kaikki tehtyt työt ovat ihania!

  VastaaPoista
 3. Ihailen urakkaasi ja toivotan onnea. Minulla on puolet sinun töistäsi, suurinpiirtein ainakin, siis 22 sukkaparia ja äskenkin alkoi nukuttaa kun aloin neuloa sukkaa... ei siis hyvältä näytä. Nuo sukkasi ovat mahdottoman kauniita!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut jämäblogin palkinnoista! Hienoja työsi olivatkin, kiva kun voitit!

  VastaaPoista
 5. 50 työtä!!! Hurjaa! Kauniita ovat nämä nyt valmistuneet.

  VastaaPoista