sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Vaihtokauppoja

Tarvitsin joku aika sitten silmukkamerkkejä jossain neuleessa ja huomasin että mulla on lähinnä kerrosmerkkejä ja tavalliset merkit on joko kadonneet jonnekin tai hyvässä tallessa. Koska mulla oli myös vähän ylitarjontaa noissa kämmekkäissä, ehdotin Ravelryssä vaihtokauppoja.

Nyt mulla sitten on taas tavallisiakin silmukkamerkkejä ja muutama neuloja sai käsiinsä lämmikettä.

KYH on edennyt melkein aikataulussa. Vähän olen jäljessä valmistuneissa, mutta aloituksissa otin tänään pienen spurtin ja olen nyt aloittanut 16 sukkaparia ja 13 muuta KYHiä. Valmista on tullut vähän ja ne esitellään nyt pikaisesti, pitää mennä äkkiä takaisin neulomaan:)

 Näitä kämmekkäitä ei taida tarvita enää esitellä mallin osalta, ohjelinkki löytyy muutaman postauksen takaa. Lankana noissa värikkäissä Hjertegarn Strømpegarn Jacquard Print ja oransseissa Cascade Heritage. Kummassakin sama keltainen Hopeasäie Sukka kuviovärinä. Yllättävän erilaiselta tuo keltainen näyttää erivärisen langan parina, mä niin tykkään näistä yllätyksistä mitä kirjoneuleiden värivalinnoissa joskus tapahtuu, tuo oranssi on yksinään aika kirkas ja keltaisen kanssa pliisu. Kyseessä KYH 2 ja 3.

Nämä lähtee yhteispeittoon tai tyynyihin joten ovat yksittäisiä projekteja KYH 4,5, 7 ja 9. Kuviomallit 200 virkattua ruutua kirjasta. Koukku 4 mm ja lankana seiskaveikka ja sekalaiset sukkalankajämät, kaksinkertainen ohut sukkalanka = seiskaveikka paksuudeltaan.

Sukkia on valmistunut myös, mutta vähän hitaammin kuin olisin toivonut.

Pikkulintusukat Ullasta. Ohje on selkeä ja hyvin kirjoitettu mutta mulla taisi olla vähän väärä lanka- ja puikkovalinta kun näistä tuli aika paljon isommat kuin se 36-37 mikä ohjeen mukaan olisi ollut lopullinen koko.

Lankana Anttilan Corallo jonka riittämistä piti taas jännittää, puikot 3 mm. Tein varresta vähän lyhyemmän kuin ohjeessa ja sain kerän kumpaakin väriä riittämään. Vaaleanvihreää jäi 20 senttiä ja tummanvihreää 4 senttiä joten aika tiukille meni. Sukat on siis aika leveät paitsi varresta joka on muuhun sukkaan nähden yllättävän kapea. Eiköhän näillekin käyttäjä löydy. SukkaKYH 4 kuitataan valmiiksi.

Suurin osa sukka-aloituksista on puikoilla 2-3 mm joten eihän ne meinaa valmistua millään. Otetaan siis välillä käyttöön isommat puikot ja paksumpi lanka. Näissä lankana Samos, puikot 4 mm ja ohje Lacy Ribs and Cables House Socks. Enpäs ole tainnut tämmöistä sukkamallia ennen tehdäkään. Sukkiin tehdään kantalappu mutta ei minkäänlaista kantapään käännöstä. Lisäksi pohjassa neulotaan vahvistettua neuletta koko ajan. Ohjeen mukaan pohjaan olisi pitänyt vaihtaa isommat puikot mutta minä jatkoin samankokoisilla puikoilla ja tein aina silloin tällöin muutaman lisäkerroksen. Tein molemmat sukat pyöröllä yhtäaikaa joten lisäkerrokset on varmasti samoissa kohdissa. SukkaKYH 10.

Eikös olekin kauniita nämä saamani silmukkamerkit? Tykkään kovasti:) Perhosia on kaksi mutta annoin toisen tyttärelle.

Loppuun vielä kuva KYH aloituksista, tai eihän noista mitään selvää saa, Ikean pussi on täynnä Ikean suljettavia muovipuseja joissa jokaisessa on yksi tai kaksi projektia ohjeineen.


2 kommenttia:

  1. Upeasti olet päässyt vauhtiin. Ja kauniita kämmekkäitä. Värit tosiaan vaihtelee hurjasti joutuessaan eri värien kanssa tekemisiin.

    VastaaPoista