sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Sinisukka

Sain loppuvuodesta lahjaksi ihanan Ellington Socks ohjeen ja kun tytär huomatti että olisi ehkä syytä tehdä heidän kaikille serkuilleen sukat lahjaksi niin tämä ohje tuli heti mieleen. Koska yksi serkku oli siis vielä joulun jälkeen ilman sukkalahjaa. Kuvasin sukat omissa jaloissani, saajalla isommat jalat.


Malli on ihana, juuri sellainen mihin aina ihastun, mutta melkein pelkkää nurjaa ja kierrettyjä oikeita silmukoita. Siis hidasta mun mielestä. Kirjoneuleet on nopeita koska ne on sileää oikeaa ja mun tekniikkana on pitää molemmat langat samalla sormella eli ei paljon hitaampaa kuin sileä oikea yhdellä värillä.


Mutta näitä tein siis monta iltaa ja mutamana vapaapäivänäkin. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Lankana Hopeasäie Basic joka on mun kokemuksen mukaan yksi parhaista sukkalangoista mitä oon käyttänyt, pari vuotta sitten tehdyt sukat on ahkerasta käytöstä huolimatta edelleen kuin uudet, vain muutama helposti irtoava nyppy pohjassa.


Puikot 2.25 mm sekä pyöröt että sukkapuikot, piti vähän testata kummalla tulee parempi, sileä nurja ei ole mun vahvin lajini.


Nyt puikoilla on jotain isompaa mutta saattaa olla että esittelen jo muutaman päivän kuluttua vuoden ensimmäiset sukat. Tänä vuonna ajattelin päivittää edellisen valmistuneen aina kun uusi työ valmistuu, päivityksiä ehkä sunnuntain lisäksi myös keskellä viikkoa, ainakin sitten kun valoa on enemmän.7 kommenttia:

 1. Onpa hienot, ja tosi mukava kuulla Hopeasäikeen kulutuskestävyydestä sukkina, Pirren värjäämät langat kun on mun ehdottomia suosikkeja, mutta en ole uskaltanut vielä sukkia tehdä, kun pelkään pikaista kulumista. Ehkä tästä rohkaistuneena otan yhden Hopeasäikeen puikoille ihan sukiksi asti, ei pelkästään huiveiksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavat sukat. Niin kauniit ja jotenkin herkät.

  VastaaPoista
 3. Jälleen upeat sukat, sinulta syntyy niin upeita töitä, että niitä on ilo katsella:) Oikein ihanaa käsityö vuotta sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 4. Pää pyörryksissä olen seurannut blogiasi jonkin aikaa, olet kyllä hurja neulomaan! Ja vielä niin kaunista jälkeä.
  Hyvää uuden vuoden alkua Englannista!
  T. Iiris

  VastaaPoista
 5. Ompa kauniit sukat. Katselen ekaa kertaa käsitöitäsi ovat kyllä upeita. Ilo katsella. teen itsekkin kaikenlaisia käsitöitä. Hyvää käsityövuotta sinulle! T.Raija

  VastaaPoista