sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lämmittelykierros

Tour de Sock sukkakisan alku lähestyy huimaa vauhtia. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan kivaan neulontakisaan jonka tuotot menevät Doctors Without Borders järjestölle. Kisaajan täytyy olla rekisteröitynyt Ravelryyn koska valmiit sukat kuvataan sinne ja kaikki keskustelu käydään Ravelry-ryhmässä. Meillä oli viime vuonna tosi kivaa ja tälle vuodelle taitaa jo olla kahdeksan Suomi-joukkuetta kasassa. Osallistumismaksu on aika pieni ja sillä saa kivoja sukkaohjeita ja palkintojakin voi voittaa.Osa meistä suomalaisista päätti neuloa kisan lämmittelyksi parin vuoden takaisen kisaohjeen. Semmoisen mihin silloisilla kisaajilla oli mennyt aika kauan aikaa. Ja kauan meni meilläkin, tää mallineule on ihan hirvittävän hidasta, jokainen mallineulekerros muodostuu kahdesta eri värillä neulottavasta erillisestä kerroksesta (voi tehdä myös yhtäaikaa, mutta sekään ei suju kovin nopeasti). Periaatteessa siis kaksivärinen patenttineulemuunnos johon tehdään vielä palmikoitakin.Tätä mallia olen katsellut jo monta kertaa aiemminkin, sukista ei ihan heti voi päätellä miten tuo mallineule tehdään ja aluksi tehdessäkin tuntui että voiko tämä olla oikein. Tein ensiksi vihreän parin ja otin vähän turhan isot puikot käyttöön, mallineuleessa on paljon lankalenkkejä jotka tekevät neuleesta aika löyhää.


Kelta-oranssit tein paljon pienemmillä puikoilla ja neulos on paljon napakampaa. Molemmat sukat on kuitenkin hurjan paksut, ei ihan tälle kelille sopivat mutta jospa ensi talvena olisi näillekin tarvetta.Oranssiin pariin vaihdoin kantapään, pohjan ja kärjen värityksen päinvastaiseksi kuin ohjeessa, vaalea keltainen ei oikein houkutellut päävärinä.


Toivotaan ettei varsinaisilla kisakierroksilla tule ihan näin hidasta mallineuletta vastaan tänä kesänä. Lankoja olen jo hankkinut ja yhden tai kaksi lankatilausta aion vielä tehdä, tänä kesänä mukana on kolme suomalaista sponsoria joiden langoista kisaajat saa vielä ainakin hetken alennuksia, ulkomaisia, lähinnä amerikkalaisia on useampia ja heillekin saa alekoodeja.Malli: Cushy Cables Brioche Socks
Langat: vihreissä Hjertegarn Sock Wool, kelta-oransseissa Crelando Anika Lidlist, yksi 50 gramman kerä jokaista väriä riitti, tosin vaalean vihreää jäi vain pari metriä.
Puikot: vihreissä 2.5 mm ja kelta-oransseissa 2 mm

12 kommenttia:

 1. Todella onnistuneet värivalinnat. Kaikki kunnia sinulle, että neuloit peräti kaksi paria ja vielä ihan täyspitkillä varsilla. Kyllähän neulominen nopeutui selvästi, kun pääsi sinuiksi tekniikan kanssa, mutta tuskastuttavan hidastahan se on. Toivotaan tosiaan, että tulevalla Tourilla on pikkuisen vähemmän työläitä malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sillä Tourillakin ehkä tarvittavalla sisulla mentiin. Ja jos katsot tarkkaan niin vain toisessa parissa on täyspitkät varret.

   Poista
 2. Oih, ihanat sukat. Sait innostumaan Tour de Sockista. Viime vuonna ihailin vain sukkia, nyt onneksi ajoissa (kiitos postauksesi) ilmoittauduin itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tervetuloa mukaan Tourille, ainakin viime kesänä oli kivaa ja välillä vähän jännääkin.

   Poista
 3. Kauniit. Vaikean näköinen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Malli näyttää vaikeammalta kuin onkaan, hidasta neulominen kyllä on kun värit neulotaan yksi kerrallaan.

   Poista
 4. Huhhei minkä näköinen malli! Hatunnoston arvoinen paikka - ja vielä kaksi kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toinen kerta oli jo paljon nopeampi kun tekniikka oli tuttu.

   Poista
 5. Mielenkiintoisen näköiset, mutta samalla hauskaset sukat. Ei taida ihan harrastelijalta onnistua... (viittaus itseeni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ohje on aika selkeä, onnituu kyllä jos vain uskaltaa kokeilla.

   Poista
 6. Onpas sinulla erikoisen kauniita sukkia, erilaisia!

  VastaaPoista