sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kaikenlaisia kiemuroita

Viimeisenä testasin toisen palmikkosukkamallin. Sain tämän jälkeen vielä yhden ohjeen mutta sitä en ole vielä ehtinyt neuloa, muut olivat sen jo testanneet joten mikään pakko ei edes ollut neuloa.


Tätä palmikkokuvioa olen käyttänyt aiemmin yhdessä omassa mallissani. Löysin tämän vuosia sitten japanilaisesta mallineulekirjasta ja ihastuin heti. Silloin kauan sitten en meinannut millään oppia mihin suuntaan milloinkin piti mennä mutta ehkä toistoja tuli silloin riittävästi koska nyt malli ei enää tuntunut olleenkaan niin vaikealta.


Koska tässä palmikkomallissa on todella monta kerrosta, sukan kokoa, siis pituutta, voi kunnolla säätää vain erikokoisilla puikoilla. Toki kärkeen voi neuloa pelkkää sileää mutta ei sitä kovin paljoa kannata tehdä. Minulla ei onneksi ollut ongelmia sukan koon kanssa, käyttäjä löytyi hyvin helposti. Koko olisi ollut myös minulle oikein sopiva.Malli: Pit Railway Socks
Lanka: Hjertegarn Sock 4, lankaa kului 75 g
Puikot: 2 mm resorissa ja sen jälkeen 2.5 mm


Vielä on esittelemättä jotain viime vuonna valmistuneita neuleita. Tänä vuonna olen saanut neulottua vain säälittävän vähän, mutta ainakin pari viikkoa jatkan postauksia kaksi kertaa viikossa.8 kommenttia: