sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevään kaipaus

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajaksi tuli Random.org sivuston suosiollisella avustuksella Hely. Ilmoitathan osoitteesi sähköpostilla tai vaikka Ravelryn kautta. Mallitoiveenkin voit vielä esittää, ihan tänään en ehdi aloittamaan. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille runsaasta osallistumisesta.


Sukkahullutuksen kolmas ohje ilmestyi sähköpostiin tiistaina iltapäivällä. Oltiin juuri tulossa päivän kestäneeltä reissulta kotiin, lanka ja puikot olivat autossa valmiina joten pääsin luomaan silmukat aika pian ohjeen julkaisun jälkeen. Kyllä tabletti ja kännykän netti on sitten kätevä yhdistelmä.


Ohje oli ensisilmäyksellä hyvinkin helppo, yksinkertaista pitsiä varpaista varteen. Nämä ensimmäisten kierrosten ohjeet ovat tänä vuonna olleet aika tavallisia mutta toisaalta mukana on vielä monta aloittelijaa ja kahden viikon aikaraja asettaa myös omat haasteensa.


Kantapää on näissä sukissa melkein perinteinen ranskalainen nurinpäin mutta ihan samanlaista en ole tainnut minäkään tehdä koskaan aiemmin. Kantakäännöksiä tehdessä ihmettelin hetken kun ne eivät menneetkään ihan symmetrisesti, laitoin kysymyksen kyselyketjuun ja ohjeessa oli pikkuinen virhe. Olen viimeaikoina testannut muutamia ohjeita joten taidan lukea kaikkia ohjeita vähän tarkemmalla silmällä.


Ensimmäinen sukka valmistui tiistai-iltana yhdentoista jälkeen. Laitoin kuvan kuvaketjuun ja menin nukkumaan, koska en kisaa tänä vuonna saan neuloa ihan oman aikataulun mukaan. Aamulla kun heräsin, kuvaketjussa oli jo ensimmäiset valmiit sukkaparit. Toinen sukka valmistui huomattavasti ensimmäistä nopeammin ja puolen päivän aikaan sekin oli valmis.


Malli: Longing for Spring toistaiseksi vain hulluttelijoille mutta tulee yleisesti saatavaksi joskus kesällä
Lanka: Miss Babs Tarte, esitelty täällä. Oikein mukava neulottava ja lopputulos ihanan pehmeä. Tässä viimeisessä kuvassa on varmaan eniten oikeat sävyt.
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


2 kommenttia:

  1. Tuo lanka on kyllä vallan herkullinen, vaikka sukkien malli ei nyt ihan kolahdakaan.
    Musta on hyvä, että suunnittelijalle vinkataan, jos ohjeeseen on lipsahtanut virhe. Ei varmastikaan kukaan halua maailmalle sinne päin -olevia ohjeita. Omille tekemisille sokeutuu jotenkin niin, ettei itse välttämättä edes huomaa koko virhettä. Tai näin siis minulla, ja ihan muissa kuin neulontajutuissa :-D

    VastaaPoista
  2. Onnea voittajalle !
    Kauniit sukat, väriltään ja malliltaan.

    VastaaPoista