sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Helmiä

Viime sunnuntain postaus jäi sitten välistä kun Sock Madness kisan uusin ohje julkaistiin vähän yllättäen melkein heti speksien jälkeen sunnuntaina.


Aloitin neulomisen heti kun ohje ilmestyi. Spekseinä oli yksi kerä sukkalankaa ja kahdet eriväriset helmet. Helmet löysin nopeasti mutta langan vaihdoin kun ohje julkaistiin niin nopeasti enkä halunnut tuhlata neulonta-aikaa langan kerimiseen, käsin keriminen kun on aika hidasta.


Jo etukäteen tiedettiin että helmimallissa on tällä kertaa kierrettyjä silmukoita ja palmikoita eikä pitsiä kuten tavallisesti. Kaikista malleista on jo näytetty pienet kurkistuskuvat ilman tietoa mikä kuva on mistäkin mallista, tämä kuva oli ainoa jossa näkyi selvästi helmiä.


Vähän jännitin etukäteen pystynkö neulomaan tämmöistä määrää kierrettyjä silmukoita ainakaan nopeasti. Onneksi malli oli muistakin aika hidasta neulottavaa ja neuloinkin varsin maltillisen määrän joka päivä, olin valmis tiistai-iltana ennen euroviisujen semifinaalin loppumista. Käsikipu tosin jatkui sitten vielä koko loppuviikon joten eiköhän tää mun kisaaminen ollut sitten tässä, tämän vuoden mallit neulon mutta ensi vuonna vain ne mitkä kiinnostaa oikeasti. Varaan tähän tosin sellaisen option että voin kisata taas ensi vuonna jos saan toimivammat lääkkeet.


Malli on muuten aika helposti opittava mutta muutamassa kohdassa olisin itse tehnyt vähän eri tavalla ja siksi meinasin tehdä nuo kohdat aina väärin. Varsikin noissa terän kuvioissa joissa tehtiin pari kertaa kierrettyjä oikeita vaikka mun logiikalla olis voitu tehdä myös nurjia.


Nuo keskikuvion helmet on siitä jänniä että niiden väri vaihtuu valon mukaan, sama helmi voi näyttää sekä punaiselta että vihreältä. Joukossa on myös muutama helmi jotka on koko ajan vihreitä, pelkästään punaisia ei taida olla yhtään.


Malli: Symphony Socks
Lanka: Novita Venla
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Näissä tänään otetuissa kuvissa näkyy kuinka myöhässä kevät on tänä vuonna. Yksi onneton voikukka avaa nuppunsa auringonpaisteella mutta muuten silmut ja nuput on vielä tiukasti kiinni.

1 kommentti:

  1. Kaunis sukkamalli ja helmet valittu ihanasti langan mukaan. Kyllä se kevät vielä jonain päivänä sieltä saapuu :3

    VastaaPoista