sunnuntai 20. elokuuta 2017

Neljäs etappi

Käsiongelmat alkaa vihdoin vähän hellittää joten pystyin neulomaan nämä tourin neljännen etapin sukat vähän niinkuin testimielessä ennen etapin alkamista.


Nyt jälkeenpäin vähän harmittaa kun en neulonut näitä testaajana vaan sillä oletuksella että ohje on jo testattu, ohjeesta löytyi muutama kaaviovirhe jotka olisin ehkä huomannut jos olisin ollut tarkkaavainen testaaja.


Ensimmäiset kaaviovirheet oli just tässä mun tekemässä koossa ja vieläpä kaaviossa jota mun olisi pitänyt käyttää kun mulla oli päävärinä vaaleampi lanka. Menin kuitenkin siitä missä aita on matalin ja valitsin kaavion jossa pääväri oli harmaa kuten mullakin. Kuvio on kummassakin kaaviossa sama, värit vaan on päinvastoin neulomisen helpottamiseksi.


Alunperin jätin tämän mallin testaamatta keväällä kun tuntui että kaikki muut neuloi just tätä mallia ja pari muuta ohjetta oli vailla neulojaa. Ja toisaalta, nostetut silmukat oli just sillä hetkellä vähän tylsiä mun mielestä.


Nyt kun kuitenkin neuloin nämäkin sukat, ohje tuntui oikein mukavalta, tosin pitkällä neulomattomalla jaksolla saattoi tietenkin olla tekemistä myös siinä että tämäkin malli innosti.


Tällä kierroksella olen joutunut neuvomaan muutamia neulojia joten latasin myös kisasivuilla olevan ohjeen. Yllätyksekseni ohje on muutamasta kohdasta epäselvempi kuin se ohje josta itse neuloin. Koska en seurannut ohjeen testaamista en nyt sitten tiedä onko kilpailusivuille päätynyt jostain syystä joku vanhempi versio ja siihen jota itse käytin on tehty korjaukset. Sama kaaviovirhe kummassakin kyllä oli. Vai kävikö kenties niin että korjaukset tehtiin johonkin vanhempaan versioon.


Ohjeessa neuvotaan miten tämmöisen raitaneuleen saa jatkumaan nätisti myös siinä reunassa jossa lanka vaihdetaan. Yleensä värinvaihtokohtaan jää selvä porrastus, ohjetta noudattaen onnistuin neulomaan melko hyvin jatkuvat raidat.


Malli on siis kuitenkin oikein kiva ja kun valitsin langaksi Jyväskylän neulefestareilta ostetun Handun merino sukkalangan, näitä oli oikeasti ilo neuloa.


Malli: Mosaic Marbles Socks
Lanka: Handu Merinosukkis (vahvistettu), kumpaakin väriä tarvittiin alle 50 g joten ostamani kaksi vyyhtiä riittivät, pääväriä meni tosin melkein koko vyyhti
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


1 kommentti: