tiistai 19. joulukuuta 2017

19. joulukuuta

Nyt on jo viidennen ja viimeisen ohjepätkän vuoro.

Neulo sukan päällä kaavio 5 kokonaan, jatka pohjassa sileää oikeaa.

Mittaa sukka kun kaavio 5 on valmis, kärkikavennuksista tulee n 5 cm lisää mittaa sukkaan. Jos pituutta on riittävästi, aloita kärkikavennuset ja jos ei niin neulo 1 kiertäen oikein, 2 n joustinta sukan päällä tarvittava määrä.

Kärkikavennukset

1 krs Neulo 1 kiertäen oikein, 2 n, 2 s takareunoista oikein yhteen, jatka joustinta kunnes jäljellä on 5 s, 2 oikein yhteen niin että päälimmäinen silmukka on kierretty oikea (voit nosta silmukat pois puikolta ennen kavennusta ja kiertää toisena puikolla olevan silmukan), 2 n, 1 kiertäen oikein. Jos pohjassa on sama määrä silmukoita, aloita myös pohjan puolen kavennukset. Neulo 1 o, ylivetokavennus, neulo oikein kunns jäljellä on 3 s, 2 o yhteen, 1 o.

2. krs neulo 1 kiertäen oikein,  2 n, 1 kiertäen oikein jatka joustinta kunnes puikolla on 4 s, 1 kiertäen oikein, 2 n, 1 kiertäen oikein, neulo pohjan silmukat oikein.

Toista näitä kahta kavennuskerrosta kunnes puikolla on yhteensä 32 s, jatka sitten kavennuksia joka kerros. Älä unohda aloittaa pohjan kavennuksia kun päällä on sama silmukkamäärä kuin pohjassa jos kavensit kiilassa enemmän pohjasilmukoita.

Kun silmukoita on jäljellä yhteensä 16, tee vielä yksi kavennuskerros. Neulo 1 kiertäen oikein, 2 n, 2 n yhteen kaksi kertaa, 2 n, 1 kiertäen oikein. tee myös pohjassa kavennuskerros. Katkaise lanka ja vedä se kaikkien silmukoiden läpi.

Neulo toinen sukka samoin. Päättele langanpäät hyvin ja kastele ja pingota sukat halutetssasi.

Kaavio 5
Merkkien selitykset


nosta 1 s apupuikolle työn eteen, neulo 1 s kiertäen oikein ja apupuikon silmukka kiertäen oikein

nosta 1 s apupuikolle työn eteen, neulo 1 s nurin ja apupuikon silmukka kiertäen oikein
nosta 1 s apupuikolle työn taakse, neulo 1 s kiertäen oikein ja apupuikon silmukka nurin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti