sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Viimeinen etappi

Tourin kuudes ja viimeinen kisakierros alkoi syyskuun alussa.


Viimeiselle kierrokselle valikoitui tänäkin vuonna vähän erilaisempi ohje. Ei ihan niin hankala kuin viime vuoden viimeisin malli mutta olihan tässäkin monelle uutta opittavaa.


Ohjeeseen jäi valitettavasti muutama pieni virhe kun sitä piti korjailla vielä viime metreillä yhden isomman virheen takia enkä sitten voinutkaan enää testata viimeisintä versiota. Ja taas kerran jouduin toteamaan että olen aivan liian kokenut neuloja testaamaan ohjeita, mun mielestä ohje oli hyvinkin selkeä ja helposti ymmärrettävä mutta niin vain kyselyketju täyttyi kaikenlaisista kysymyksistä.


Valitsin näihin sukkiin langan jonka sain palkinnoksi SockMadness kisasta pari vuotta sitten. Lanka on todellakin pätkävärjätty, eriväriset pätkät on aika lyhyitä ja tavallisista sukista olisi tullut epämääräisen raidalliset kuten toisen sukan resori on.


Ohjeessa oli vaihtoehtona kaksivärinen resori ja sitä ohjetta testasin myös, enemmän toiseen sukkaan, tosin yhdellä värillä, siksi varret on vähän erinäköiset.


Vaikka nämä sukat näyttävät aika monimutkaisilta, tuon kiertävän nauhan ohje on helppo ja aika tylsä, samaa 12 s neulotaan edestakaisin koko ajan. Kantapää on minullekin uusi ja oikein sopiva. Tosin mun sukissa on kerroksia enemmän kuin ohjeen pienimmässä  koossa koska ohjetta täsmennettiin vähän sen jälkeen kun olin testannut oman sukkani.


Tourin osalta kesä on siis ohi. Voittajat on vielä julkistamatta mutta eiköhän suurin osa palkinnoista tule taas kerran Suomeen, muutamia kisaajia asia jo vähän harmittakin. Joukkuekisassa taitaa olla palkinnoilla myös yksi kansainvälinen joukkue.


Malli: Sidetracked Socks
Lanka: Käsinvärjätty monivärinen hollannista ja PetrichorYarns Sox harmaa
Puikot: 2.5 mm pyöröpuikko


Ei mikään huimaava omenasato tänäkään vuonna, kuvassa melkein kaikki kypsyneet omenat.


3 kommenttia:

 1. Komeat sukat!
  Upeaa, että jaksat innostua kaikesta uudesta :-)

  VastaaPoista
 2. Erikoinen malli! Tätä jää tuijottamaan ja miettimään, että kuinka se on neulottu. Ei ehkä omma suosikki, mutta jotenkin hypnoottinen. Pätkävärjätty lanka vielä korostaa tätä mallia.

  VastaaPoista
 3. vau! ompa hauskat!

  <3: http://www.rakkaudellahenna.fi/

  VastaaPoista