sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Ei aina pelkkiä sukkia

Huomasin elokuun lopussa eräässä Ravelryn testiryhmässä kivan huivimallin jonka testaajaksi halusin. En ole testannut muita kuin sukkia pitkään aikaan ja tuolla ryhmässä en niitäkään. Meni siis vähän aikaa ennen kuin sain luvan testata. Mutta pääsin mukaan kuitenkin.


Ohje vaikutti aluksi ihan helpolta mutta en tiedä johtuiko siitä että suunnittelija on englantilainen mutta muutama kohta oli selitetty vähän erikoisesti. Myös muiden kuin minun mielestä ohjeessa oli muutama epäselvä kohta. Tosin ihan kaikki muutkaan eivät olleet englanninkielisiä.


Aloitin testin innolla mutta parin päivän jälkeen molemmista käsistä tulehtui peukaloa lukuunottamatta kaikkien sormien jänteet. Luultavasti kyseessä oli joku virustulehdus koska mulla oli myös kuumetta ja kurkku kipeä. Olin sitten neulomatta toista viikkoa.


Oli muuten pitkiä päiviä kun mitään järkevää ei voinut tehdä.


Vihdoin kivut loppuivat ja neuloin taas ihan vähän kerralla. Huivi valmistui paljon ennen määräaikaa joka on itseasiassa tänään. Lisään ohjelinkin sitten kun se ohje on Ravelryssä.


Tein huiviin testiohjeessa olleen määrän toistoja ja tummempaa lankaa meni vähän toista vyyhtiä. Tosin malli on sellainen että langan loppuminen kesken ei olisi haitannut mutta minulla sitä vaaraa ei ollut kun lankaa oli reilusti. Lopullisessa ohjeessa voi olla toistojen määrä pienempi koska muut testaajat saivat tehtyä vähemmän toistoja. Valkoista lankaa meni vajaa kerä.


Malli: Secrets and Storms Shawl
Langat: Lanitium ex Machina Glitter Sock sinikirjava (kakkoslaatu, vähemmän kimalletta) ja Novita Venla valkoinen
Puikot: 3.5 mm pyöröpuikko
4 kommenttia: