keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Spiraaliraitoja

SuperSockScarefestin toinen sukkamalli oli ihan tavallisen raitasukan näköinen mutta tekotapa aika erikoinen.


Tämä malli sopii hyvin jämälangoille, pääväriä meni noin 35 g ja muita raitavärejä n 15 g kutakin. Ja jos tekee kantapään ja kärjen eri värillä kuin resorin, myös pääväriä kuluu vähemmän. Koska tämä tempaus on samalla kisa jossa kerätään pisteitä, minä jouduin neulomaan nuo kaikki yhdellä värillä.


Näiden raitojen tekotapa on aika erikoinen. Värit kiertävät spiraalina ja yhdellä kerroksella neulotaan aina kolmea väriä. Silmukat on jaettu kolmelle puikolle joista jokainen neulotaan eri värillä.


Lisäksi varren edessä neulotaan verkkopatenttia aina muutaman kerroksen ajan. Patentin takia sukista tuli huomattavasti isommat mitä yleensä saan tällä silmukkamäärällä ja puikkokoolla aikaiseksi.


Mun sukista tuli aika syksyisen väriset. Onnistuin myös käyttämään yhden jämän loppuun mutta sukista sen huomaa vain jos tietää katsoa noita raitoja tarkemmin. Käytin siis viittä väriä kun ohjeessa tarvitaan neljää. Yksi käyttämistäni väreistä oli TdS kisan viimeiseen malliin käyttämäni kirjava lanka ja sehän sulautui joukkoon oikein kivasti. Muut langat ovat jämiä muista sukkaprojekteista, osa semmoisista mitä en vielä voi julkaista.


Malli: Socks for the Dancing Parson
Langat: Lantium ex Machina sukkalankojen jämiä ja kirjava hollantilaisen indie värjärin värjäämä
Puikot: 2.25 mm


1 kommentti: