sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Kaarna

Syksy yllätti neulojan ja kuvien ottaminen päivänvalon aikaan tuntuu olevan melkein mahdotonta.


Useampia aiemmin valmistuneita on jäänyt kuvaamatta mutta tämän viimeksi valmistuneen muistin kuvata vain koska saaja sattui olemaan kylässä ja halusin antaa juuri nyt sopivan paidan hänelle mukaan. Paita kelpasi ja jäikin heti päälle.


Paidan ohje löytyy Suomen Kädentaidot verkkosivulta, kyseessä Laine-lehden ja messujen yhteistyö. Minulla ei ole Instagram-tiliä joten en voi osallistua messulipun arvontaan, tytär julkaisi kyllä yhden kuvan omalla tilillään.


Langaksi valitsin ohjeesta poiketen 100 % merinovillan, saaja on vasta 2 v enkä halua hänelle muistoja kutittavasta villapaidasta. Ohjeen lanka Lett-Lopi on kyllä pehmeää mutta olisi voinut myös kutittaa pientä herkkistä.


Mulla oli pääväriä vain 3 kerää joten tein kaikki resorit ohjeesta poiketen toisella värillä. Nämä langat on edellisen postauksen isosta lankapussista. Otin useampaa väriä samat kolme kerää joten voi olla että satsista tulee toinenkin pieni paita ja ehkä jopa kolmaskin.


Osa kaarrokkeen raitaväreistä on eri lankaa, tätä lankaa oli vain neljää väriä ja kuviovärejä tarvittiin kuusi. Noihin raitoihin olisi käynyt hyvin myös jämät, viimeiseenkin kolmen raidan ryhmään meni vain noin 5 g kuvioväriä.


Malli: Kaarna
Langat: Pääväri ja kolme kuvioväriä Silke by Arvier Peo 30 merino, loput erilaisia merinosekoitteita.
Puikot: 3.5 mm (4 mm tai 4.5 mm olisi ollut parempi)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti