sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Pioni

Elokuun loppupuolella Neulisti etsi Ravelryssä testaajia kivalle neuletakille.


Koska mulla oli varastossa pariakin sopivan paksuista lankaa takkimäärä, ilmottauduin testaajaksi. Samana päivänä kun testaajat valittiin, jäin sairaslomalle käsien takia joten vaikka pääsinkin testaajaksi, en päässyt aloittamaan heti.


Ja sitten kun vihdoin pystyin taas neulomaan, tein mallitilkun ja totesin että ei mun valitsemista langoista kumpikaan ei sopinut malliin, en päässyt lähellekään tiheyttä. Testasin vielä yhden varastolangan joka oli yksin aivan liian ohutta mutta jämälangan kanssa melko sopiva tiheyteen ja muutenkin tykkäsin neuletuntumasta.


Jouduin sitten kuitenkin ostamaan langat tai puolet langoista kun se ohut lanka oli jotenkin kiva tähän mutta kaipasi kaveria. Ostin langat ja aloitin reilusti muiden jälkeen.


Tämä ohje on siitä kiva että ensin neulotaan hihat ja selkäosa yhtenä kappaleena joten se pitkävetisin homma onkin jo ohi kun helma valmistuu. Hihat on rikottua joustinneuletta ja palmikkoa, helma patenttia. Lopuksi tehdään nappilista joka on ainaoikeaa.


Neulominen sujui sitten suht vauhdikkaasti kun kädet oli taas kunnossa mutta harmittaa kun en ihan ehtinyt valmiiksi määräaikaan mennessä. Ja kuvatkin on surkeita. Käytiin lokakuussa Lontoossa jossa oli tarkoitus ottaa kivoja kuvia mutta eipä sitten otettu kuin yksi kun kuvaajan kouluttaminen siellä lämmössä olisi ollut ihan liian vaativa tehtävä. Marraskuiset kotipihalla otetut kuvat on ihan väärän värisiä ja takkikin on jo vähän nyppyinen kun sitä on tullut pidettyä jonkin verran.


Lopputulos on kuitenkin ihana käyttövaate, suosittelen tätä kivaa ohjetta ehdottomasti.


Malli: Pioni
Langat: Novita Venla tumman harmaa ja Ice Yarns Alpaca Merino Superfine (alpakka-merino-silkkisekoite) myös tumman harmaa
Puikot: 3.5 mm


4 kommenttia: