sunnuntai 4. elokuuta 2019

Pohjoista viljaa

Mulla oli Tiinan kirjan ohjeista neulomatta vielä neljä mallia kun kirja ilmestyi.


Ensimmäisenä näistä, mitä en ollut testannut, päätyi puikoille Pohjoista viljaa.


Saatin hääkutsu jo keväällä mutta mietin lahjaa vielä pari viikkoa ennen häitä. Päädyin sitten lopulta neulomaan molemmille samanlaiset sukat ja mallin etsin tietenkin Tiinan kirjasta.


Morsiamen sukat tein ohjeen pienimmällä koolla, tiesin myös kengännumeron koska kyseessä on hyvinkin tuttu tyttö.


Mulla oli pieni ongelma ekassa parissa, neuloin varren kirjoneuleen samalla puikolla kuin muun sukan ja siitähän tuli ihan liian tiukka. Toiseen sukkaan otin puoli milliä isomman puikon ja kirjoneuleesta tuli paljon parempi.


Purin ekan kirjoneuleen pois kun sain toisen sukan valmiiksi. Neuloin uudelleen isommalla puikolla ja ompelin takaisin paikoilleen. Itse en enää muista kumpi oli se korjattu sukka.


Pyysin tytärtä selvittämään sulhasen kengännumeron mutta se oli vähän liian vaativa rasti ja jouduin neulomaan sukat ihan vaan arvaamalla. Neuloin sukat ohjeen isoimmalla koolla ja arvioin kengän koon hyvin lähelle oikeaa, se oikea koko kun selvisi yhdestä hääohjelmasta.


Sukkien vaalea lanka on muuten se, minkä tilattuani sain ensin sen kirkkaan keltaisen langan, josta olen jo neulonut usein. Tämän sain jälkitoimituksena kun kerroin että tuli väärä väri.


Malli: Pohjoista viljaa
Langat: Lanitium ex Machina Basic Merino Sock, Alabaster ja Rva Silmusolmu Merino Sukkis, Kaarna
Puikot: 2,25 mm ja 2,75 mm


Tästä kuvasta mulle tuli jostain syystä pohjalaiset Jussi-paidan mieleen. Eihän noilla kuvioilla ole muuta yhteistä kuin nuo pystyviivat. No, sukat meni pohjalaiselle hääparille joten ihan hyvin olis voineet olla myös Jussi-sukat.

2 kommenttia: