sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Marttojen parhaat villasukat

Posti oli tuonut maanantaina ison kirjeen josta löytyi kirja Marttojen parhaat villasukat. Kirja liittyy sukkakilpailuun jonka martat järjestivät viime vuonna.


Kirjaan on valittu luultavasti kilpailusukkien parhaimmat. Ja mukana on tosi kivojakin malleja.Näissä kuvissa muutama satunnainen malli, ei mitenkään mun mielestä ehdottomasti parhaimpia, on näissä pari semmoista jotka voisin myös neuloa.Syy miksi sain kirjan  on tietenkin se että kirjassa on myös mun sukat.


Sen lisäksi että olen neulonut kirjan viimeisen (vaikeimman?) mallin, olen myös kirjoittanut sukkiin ohjeen. Sain siis kirjasta tekijänkappaleen vaikka mun osuus kirjan tekemisestä olikin pienen pieni.


Ohjeen kirjoittaminen oli jotenkin tosi vaikeaa. Neuloin ensin yhden uuden sukan. Kirjoitin ohjetta samalla kun neuloin. Sitten kun olin saanut ohjeen ja sukan valmiiksi, neuloin sen toisen sukan ja tarkistin ohjeen samalla.


Mun ohjeessa on kaksi eri silmukkamäärää. Nämä uudet sukat neuloin ohjeen isommalla silmukkamäärällä ja ekat sukat pienemmällä. Molemmat sukat neuloin Novitan Venla-langasta ja harmaa väri on molemissa sukkapareissa sama.


Kuten kuvista näkyy, käänsin värit peilikuviksi näihin toisiin sukkiin. Itse tykkään enemmän kirjan versiosta jossa vaalea on etuosan pääväri ja tumma takaosan.

3 kommenttia: