sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Yhteisneulontaa

 En tiedä mikä mulle oikein tuli kun ilmoittauduin viime syksynä Ravelryssä Joji Locatellin järjestämään yhteisneulontaan FallKAL. Siinä oli tietenkin tarkoitus neuloa kyseisen suunnittelijan julkaisemia ohjeita jotka olivat sitten yhteisneulonnan takia myös alennusmyynnissä. Ilmoitin neulovani kaksi paitaa ja kahdet sukat ja ne myös neuloin. Palkintoja en voittanut enkä muutenkaan ollut asiassa kovin aktiivinen, neuloin ja ilmoitin työni valmiiksi. Ehkä mun kannustin oli sitten vain ne vähän halvemmat ohjeet ja kivat neuleet valmiina.


Neuloin ensin lyhytvartiset sukat, tytär vei nämä mennessään. Joji suunnittelee enemmän paitoja ja huiveja kuin sukkia mutta ohje on ihan selkeä

Malli: Flying Birds Shorties

Lanka: Drops Nord

Puikot: 2,25 mm pyöröpuikko


Toisena puikoille päätyi patenttipusero jonka ohjeen ostin just ennen kun huomasin yhteisneulonnan olevan alkamassa. Tätä paitaa neuloessa käytin sitä kevään sukkakisassa opittua tapaa neuloa kaksivärisen patentin molemmat värit samalla. Paita on ollut päällä jo monta kertaa nyt sairasloman aikana, melkeinpä aina kun olen lähtenyt kotoa jonnekin ja on pitänyt pukeutua. Pyysin myös miestä tuomaan paidan kun pääsin sairaalasta pois, mulla oli sairaalareissulla jostain syystä mukana vain pitsinen villatakki eikä mitään aluspaitaa. Mitä lie tapahtunut sille paidalle mikä oli päällä kun lähdin kotoa. En löytänyt tavaroistani mitään teepaitaa tai collegepuseroa kun siirryin sairaalasta toiseen vaan laitoin sitten villatakin sairaalapaidan päälle, niitä saa siirtää sairaalasta toiseen. Mies toi lisää vaatteita ennen lopullista kotiutumista.
Malli: Newspaper (pullover)

Langat: Katia Socks Seta Tweed II, vihreä ja Scheepjes Our Tribe, monivärinen, pystyviivat näyttää menevän vähän vinoon, koska tämä lanka on yksisäikeinen

Puikot: 3 mm pyöröpuikko


Sitten puikoille ne toiset ilmoittamani sukat. Ne olivat samassa ohjekokoelmassa missä tuo patenttipaita. Ihan kiva sukkaohje tämäkin.


Malli: Caramel Sauce (socks)

Lanka:Novita Hetki, väri Hiekka

Puikot: 2,75 mm pyöröpuikko

Ja sitten vielä se toinen paita. Malli on vähän rennompi, ohjeen lankavalinnalla kovin kesäinen ja aika kesäinen tuli minunkin paidastani. Tätä en ole vielä käyttänyt, lähinnä vain kokeillut päälle. Ja päätynee melko varmasti siskontytölle. Olisin antanut jo jouluna mutta kun ei nähty niin annan sitten kun nähdään seuraavan kerran vähän myöhäinen joululahja siis. Langassa on aika iso osa muuntokuitua ja pikkuisen villaa. Lämmin tämä ei ole yhtään. Semmoinen vähän viileä kesäpaita vaikka ei ole kovin ohut.


Malli: Super Simple Summer Sweater

Lanka: Novita Woolly Wood valkoinen ja harmaa

Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröpuikot

Viime vuodelta jäi jotain pientä esittelemättä mutta suurin osa on nyt myös blogissa. Sain juuri sähköpostiini viestin että ekan Sock Madness kierrokset sukat menivät läpi eli pääsin tänä vuonna ainakin kierrokselle kaksi. Päädyin aika hitaaseen joukkueeseen.En ihan tiedä onko mun neulominen kuitenkaan hidastunut ihan niin paljon. Kaikenlaista olen jo ehtinyt neuloa tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti